Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dominique startte een plantenbieb: ‘Je pakt een stekje en je zet er eentje terug’

Door Rinske Lichtendahl 11 augustus 2020

Planten zijn hot & happening! Van de Pannenkoekplant tot de Monstera: wij vinden ze allemaal even leuk. Dominique van Buuren denkt er ook zo over en besloot een plantenbieb te beginnen! Dat betekent niet dat je planten kan lenen, maar kan ruilen.

Collectie uitbreiden

Dominique vertelt waar het idee vandaan komt: “Ik ben eigenlijk constant op zoek naar manieren om mijn collectie plantjes uit te breiden. Eerder ging ik daarom wel eens naar Barendrecht of Rotterdam om plantjes te ruilen, maar dat is natuurlijk best een stukje rijden. Tijdens de lockdown was ik steeds meer bezig met mijn plantjes. En toen ontstond het idee om zelf een plantenbieb te beginnen!”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Wij van indebuurt lieten natuurlijk ook een plantje achter

Een boom geadopteerd

Drie weken geleden mailde ze gemeente Vlaardingen met haar plan en die gaf haar toestemming om een boom te adopteren. Dominique bouwde de plantenbieb hier omheen. “Ik heb fruitkisten om de boom gezet, een bord met uitleg gemaakt en de eerste plantjes neergezet. En nu merk je al dat het vanzelf gaat: veel mensen uit de buurt weten de bieb al te vinden.”

Helaas is het ook al eens fout gegaan: in twee weken tijd is de plantenbieb al twee keer helemaal leeggehaald. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling,” vertelt Dominique. “Je pakt één plantje en je zet een plantje terug. Gelukkig weten veel mensen wel hoe het werkt. Ik merk dat veel mensen uit de buurt nu ook een oogje in het zeil houden.”

Op Facebook en Insta

Om de Plantenbieb Vlaardingen te promoten en mensen te laten weten welke plantjes er in de bieb staan, maakte Dominique Facebookgroep aan en een Instagramaccount. “Een vriendin helpt me daarbij en ik moet zeggen dat al best veel mensen het weten te vinden. Ik woon zelf om de hoek dus neem regelmatig een kijkje. En ik word elke keer weer vrolijk als er weer een leuk plantje bij staat!’

De Plantenbieb vlaardingen vind je op de hoek van de Oranjestraat en de Willem Beukelszoonstraat.

Lees ook:

Groentespeciaalzaak Passion startte met bezorgen: ‘We maakten een enorme groeispurt’

Arjen Keijzer zit bijna drie jaar op het Liesveld met groentespeciaalzaak Passion. En passie voor he...

9 x de beste Vlaardingse terrassen (volgens jullie)

Vorige week plaatsten we een lijstje met de beste Vlaardingse terrassen volgens Tripadvisor. Natuurl...

Hitte-alarm! 7 x hier vind je verkoeling in Vlaardingen

Begrijp ons niet verkeerd: wij worden maar wat blij van een felle zon aan de strakblauwe lucht. Maar...

adv.