Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Diego houdt Vlaardingen fit: ‘Op deze manier doe ik iets terug voor de stad’

Door Rinske Lichtendahl 11 juli 2019

Diego Remondo Gomez (25) houdt Vlaardingers fit. Hoe? Door kinderen, volwassenen én ouderen te stimuleren om te bewegen. Hij geeft zelf workshops en sportlessen, maar motiveert inwoners ook om lid te worden van sportverenigingen.

Diego werkt voor Vlaardingen in Beweging, een stichting die, de naam zegt het al, elke Vlaardingen aan het sporten wil krijgen.  Als buurtsportcoach voor Westwijk is Diego er voor verantwoordelijk om de inwoners van deze wijk zo veel mogelijk te laten bewegen.

Kinderen motiveren lid te worden bij verenigingen

Diego vertelt over zijn functie: “Wat ik vooral doe is zorgen dat er workshops worden gegeven op bijvoorbeeld basisscholen en BSO’s door sportverenigingen. Zo proberen we kinderen het verenigingsleven in te trekken en ze echt op een sport te krijgen in plaats van dat ze voor één keer een actieve middag hebben.”

Fysieke, maar ook mentale gezondheid

Het gaat volgens Diego niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om mentale gezondheid. “Samen sporten werkt ook om mensen in een meer sociale omgeving te brengen. Zo ga ik elke woensdagochtend wandelen met ouderen in de Westwijk. Ook ouderen uit andere wijken haken hierbij aan, gewoon omdat ze de groep zo leuk vinden. En ik probeer op mijn beurt meer ouderen uit de buurt enthousiast te krijgen om mee te doen.”

Vlaardingen in beweging - wandelgroep
Vlaardingen in beweging – De wandelgroep in de Westwijk

Gamen om in het echt te gaan sporten

“We merken ook dat steeds meer kinderen niet sporten, maar in plaats daarvan vaak zitten te gamen”, vertelt Diego. “We organiseren speciaal voor deze doelgroep E-sport events. Dit houdt in dat we kinderen een sport-videogame laten spelen en dit spel vervolgens in real life uitvoeren. Zo motiveren we deze kinderen om vaker naar buiten te gaan en zelf in beweging te komen.”

‘Op deze manier doe ik echt iets terug voor de stad’

Diego is geboren en getogen in Vlaardingen en dat geeft hem een grote motivatie: “Op deze manier doe ik echt iets terug voor de stad. Daarom heb ik dit werk ook eerst een tijdje als vrijwilliger gedaan, nadat ik mijn stage hier succesvol had afgerond. Ik ben zelf ook veel actief geweest bij verenigingen en heb veel contacten van de middelbare school en basisschool overgehouden. Ik ken dus veel mensen hier! Dat is het leuke: ik sta in direct contact met de inwoners en stimuleer ze om meer te bewegen.”Meer over Vlaardingen in Beweging ontdekken?

Vlaardingen in Beweging

sport en bewegen

Vandaag gesloten

Trimpad 12, Vlaardingen

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.