Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annique brengt Vlaardingen ieder jaar weer in kerstsfeer

Door Rinske Lichtendahl 10 december 2019

Annique Camphens is dé kracht achter de kerstmarkt. Waar ze dit feest eerst nog met een team organiseerde, doet ze dit nu al voor de derde keer alleen. En niet alleen de Kerstmarkt hebben we ieder jaar weer aan haar te danken, ook het Haring- en Bierfeest organiseert ze elk jaar.

De kerstmarkt in je eentje organiseren is een hele klus. Toch probeert Annique ieder jaar de kerstmarkt weer een beetje te vernieuwen. En met succes, want er komen ieder jaar zo’n 20.000 bezoekers op af.

Beleving en sfeer

Volgens Annique gaat het vooral om het gezellige sfeertje en de beleving met elkaar. En dat is helemaal gratis: “Dit jaar is er veel straattheater, deelt de kerstman gratis cadeautjes uit, kun je in de kerk op de foto in een winters decor en natuurlijk nog veel meer. En je hoeft nergens voor te betalen. Behalve natuurlijk voor je aankopen en je eten en drinken”, aldus Annique.

Hoogtepunten van de kerstmarkt 2019

Sommige dingen van de kerstmarkt zijn natuurlijk elk jaar hetzelfde, zoals de ontsteking van de boom, maar er komen elk jaar ook weer nieuwe dingen bij. Zo is er dit jaar voor het eerst een meezingconcert in de Grote Kerk en komt Elske de Wal optreden, die in 2017 Maria in The Passion speelde. Annique: “Het wordt vooral gezellig, zodat iedereen vrolijk, samen de kerst in kan.”

‘Trots ben ik pas als het staat’

Annique is blij met het totaalplaatje van de kerstmarkt. De kracht is volgens haar dat het elk jaar net even anders is, maar dat juist ook de leuke dingen blijven terugkeren. “Trots ben ik pas als het staat. Daarvoor ben ik te druk met alles regelen. Pas als ik weet dat het is geslaagd kan ik pas echt genieten.”

Als een slinger door de stad

Annique is heel blij met de kerstmarkt zoals hij nu is, maar zou graag willen uitbreiden: “Ik zou het superleuk vinden als de kerstmarkt echt als een slinger door de hele stad gaat. Zo willen we bijvoorbeeld ook veel meer doen in de Hoogstraat, maar daar mogen we weinig plaatsen. En het Veerplein is al gereserveerd voor de weekmarkt. Maar wie weet, is het een mooi plan voor de toekomst.”

Lees ook

kerstmarkt vlaardingen 2019

Kerstmarkt Vlaardingen 2019: Dit is wat je moet weten

De knusse dagen zijn weer begonnen! Ben jij al helemaal in kerstsferen? Zet dan zeker 13 en 14 decem...

adv.