Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Merel en Marieke van Past-elle Lingerie: ‘Elke vrouw wil zich mooi voelen, in haar eigen stijl’

Door Layla Pansier 22 november 2019

In de Korte Hoogstraat zit een wel heel bijzondere lingeriewinkel, gerund door twee bijzondere dames: Merel Sluis en Marieke de Haan. In hun winkel Past-elle Lingerie verkopen zij lingerie in alle maten en voor alle soorten vrouwen. Bovendien meten zij borstprotheses op en verkopen ze prachtige setjes voor dames die hier gebruik van maken. “Uiteindelijk is Past-elle er voor iedere vrouw.”

De winkel is niet altijd van Merel en Marieke geweest. Vijftien jaar geleden werd Past-elle Lingerie geopend aan de Waalstraat door Annelies Sluis, de moeder van Merel. Nadat zij een gevecht tegen borstkanker overwon, wilde zij iets doen voor al die andere vrouwen die hetzelfde doorgingen als zij. “In eerste instantie begon het als een prothesewinkel,” vertelt Merel. “Er bleek echter al snel bij veel meer vrouwen een behoefte te zijn aan de persoonlijke aandacht en kwaliteit die mijn moeder bood. Zo kwamen er ook veel dames op zoek naar mooie lingerie in grotere of kleine maten of sportbeha’s van goeie kwaliteit. Het assortiment werd steeds groter.”

Gepassioneerd

Toen de borstkanker bij de moeder van Merel terugkwam besloot ze om de winkel te verkopen. Ze had echter één voorwaarde: de nieuwe eigenaar moest net zo gepassioneerd zijn als zij, de winkel echt willen runnen voor de dames die speciaal naar Past-elle kwamen voor de kwaliteit en de service die ze gewend waren. De kandidaat-opvolger die er meteen uitsprong was Marieke. “Ik had direct een klik met Annelies en toen ik met haar in gesprek raakte merkte ik ook hoe belangrijk het voor haar was dat haar winkel door de juiste persoon werd overgenomen,” aldus Marieke. “Ik wilde dat dolgraag voor haar doen, maar ik merkte al gauw dat dit in mijn eentje niet te doen was. Want naast het runnen van een zaak, is het ook van belang om de juiste scholing te hebben voor het aanmeten van de prothesen en het vinden van passende lingerie voor elke klant. En dan zijn er nog de contracten met de zorgverzekeringen.”

‘Ik merkte meteen hoe belangrijk het was dat haar winkel door de juiste persoon werd overgenomen’

Marieke gaat verder: “Annelies begreep dit, maar zag ook hoe graag ik dit wilde doen en besloot mij in contact te brengen met haar dochter, Merel. Zij had namelijk hetzelfde idee.” Tussen de twee dames bleek het ook meteen te klikken en in no time zorgden zij ervoor dat ze samen alle papieren binnen hadden om de winkel te heropenen.

Voor iedereen

“Inmiddels alweer vijf jaar geleden,” laat Merel weten, wiens moeder vlak na de opening overleed. “Het was een lastige tijd, maar juist de winkel hield mij op de been. En nog steeds is mijn moeder de drive achter onze liefde voor het vak en om onze klanten onze beste zorg en aandacht te geven.”

‘Nog steeds is mijn moeder de drive om onze klanten onze beste zorg en aandacht te geven’

Sinds Merel en Marieke hun winkel openden is het assortiment aanzienlijk uitgebreid, met keus voor alle leeftijden en stijlen. Dat was dan ook de reden dat Past-elle Lingerie drie jaar geleden verhuisde naar een groter pand aan de Korte Hoogstraat. Merel: “Omdat wij zoveel aandacht besteden aan wat onze klant wil en nodig heeft was de uitbreiding een logische volgende stap. Elke vrouw wil zich mooi voelen, in haar eigen stijl. En daar gaan we best ver in, want wij geloven dat er voor iedere vrouw er passende lingerie te vinden is. En dat is ook ons doel.”

Past-elle Lingerie in Vlaardingen

Persoonlijke aandacht

De twee gedreven ondernemers staan dan ook echt voor kwaliteit en de persoonlijke aandacht is in de loop der jaren ook zeker gebleven, alsniet gegroeid. Zo is er, ondanks de concurrentie en groeiende vraag, bewust gekozen om geen webshop naast de winkel te nemen, zodat het team van Past-elle zeker weet dat hun klanten altijd het juiste advies krijgen. Tevens zijn er in de nieuwe winkel extra grote paskamers om het opmeten van de lingerie en protheses zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Als hier behoefte aan is natuurlijk. “Het belangrijkste is dat iedere vrouw zich hier welkom en op haar gemak voelt, waar je ook voor komt,” aldus Merel en Marieke.

Ook interessant om te lezen:

Lunchroom Cozy Corner

Leny & Wim van Cozy Corner: ‘We willen onze gasten net dat beetje extra bieden’

Nog geen jaar na de opening van Lunchroom Cozy Corner zijn er nog maar weinig Vlaardingers die kunne...


Meer over Past-elle Lingerie ontdekken?

Past-elle Lingerie

lingeriezaken

Vandaag gesloten

Korte Hoogstraat 21a, Vlaardingen

Bekijk meer:lingeriezaken

adv.