Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marcel en Leo liepen een kwart marathon: ‘Het was net alsof we in Rotterdam liepen’

Aangeboden door NN Running Day 16 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Vlaardingen? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Marcel Stam en Léo van der Sar deden ook mee en liepen de AA Drink NN 1/4 Marathon Rotterdam, gewoon in onze eigen Broekpolder.

Marcel en Leo zijn al 30 jaar goed bevriend en hebben nu dus ook een gezamenlijke hobby. Marcel loopt al flink wat jaartjes hard: “Ik ben 15 jaar geleden begonnen met hardlopen en heb ook al wat marathons gedaan, waaronder twee keer de NN Marathon Rotterdam. Tijdens NN Running Day liepen Leo en ik de AA Drink NN 1/4 Marathon Rotterdam. Ik heb hier niet specifiek voor getraind, want ik loop sowieso vier keer per week hard. Heerlijk vind ik het. En deze run wilde ik vooral voor de fun doen.”

Voor Leo is het een heel ander verhaal. “Ik ben tijdens de lockdown in het voorjaar begonnen met hardlopen. Dat was ongeveer de enige sport die nog kon, maar het beviel meteen goed. Lekker buiten! Ik heb jaren niks met sport gedaan, dus ik volg een schema dat langzaam opbouwt. En NN Running Day viel eigenlijk precies in het schema waarin ik op de tien kilometer moest zitten, dus dat kwam goed uit. Ik schreef me meteen in!”

In de Broekpolder, maar toch in Rotterdam

Marcel en Leo hebben de AA Drink NN 1/4 Marathon Rotterdam in de Vlaardingse Broekpolder gelopen. Leo: “Dat is een heerlijk gebied om door te rennen. En tóch voelde het alsof je in Rotterdam was. Lee Towers zong ‘You never walk alone’ bij de start en zelfs de verslaggever op de motor hoorde je in je oortjes voorbij komen. Dat maakte het wel extra leuk.” Marcel vertelt verder: “Ik was vooral verbaasd over de techniek erachter. Zo kon je bijvoorbeeld horen waar je liep ten opzichte van andere lopers die op dezelfde tijd gestart zijn. Op een gegeven moment liep ik voorop en dat motiveerde me heel erg om snel te blijven rennen. Uiteindelijk ben ik ook als eerste van mijn wave geëindigd en heb ik zelfs een persoonlijk record gelopen!”

‘Je voelt je na elke run echt voldaan’

Het mooie van hardlopen vindt Marcel dat je jezelf constant kunt verbeteren.: “Als je een run hebt gedaan of een bepaalde snelheid of afstand hebt gelopen, heb je jezelf toch maar weer mooi overtroffen. Daarom vind ik het ook echt interessant om me te verdiepen in nieuwe trainingsmethoden bijvoorbeeld.” Leo gaat verder: “Ja, je voelt je na elke training of run echt voldaan. Zeker als je eerst niet zoveel zin had. En het is natuurlijk heel fijn dat je het kan doen wanneer je zelf wil.”

De tweede editie van NN Running Day

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

• NN Marathon Rotterdam
• Marathon Eindhoven powered by ASML
• Singelloop Utrecht
• Almere City Run
• Maastrichts Mooiste
• Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.