Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groentespeciaalzaak Passion: ‘In deze tijd is het belangrijk om onderscheidend te zijn’

Door Layla Pansier 15 november 2019

Arjen Keijzer is de vierde generatie groenteman in zijn familie. Samen met zijn vader opende hij twee jaar geleden Groentespeciaalzaak Passion aan het Veerplein. En wanneer je hem hoort praten over zijn winkel en zijn vak, merk je meteen dat deze naam helemaal bij hem past!

“Ik kan mij nog goed herinneren dat ik bij mijn opa in de groentewinkel stond, ook hier in Vlaardingen. Daar is ook mijn liefde voor het vak begonnen,” vertelt Arjen Keijzer. “Op een gegeven moment was het tijd voor mijn opa om met pensioen te gaan. Hij sloot de winkel en mijn vader, die daar toen ook werkte, ging ergens anders aan de slag.”

‘In de groentewinkel van mijn opa is mijn liefde voor het vak begonnen’

Arjen gaat verder: “Ook ik ging een paar jaar in loondienst werken. Maar na een tijdje begon het toch te kriebelen, zowel bij mijn vader als bij mij. Toen het pand aan het Veerplein vrij kwam, besloten we dat dit onze kans was om weer een eigen groentezaak te beginnen.” Zo gezegd, zo gedaan. Arjen werd eigenaar van Groentespeciaalzaak Passion, maar hij doet het allemaal samen met zijn vader. “Zonder hem had ik dit allemaal niet voor elkaar kunnen krijgen,” aldus de groenteman.

Passie voor vers en kwaliteit

Waar de naam ‘Passion’ vandaan komt, wordt al snel duidelijk wanneer de ondernemer vertelt over zijn werk. “Dat er een passie is voor het vak, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders zou doen,” aldus Arjen. “Bovendien hebben wij ook echt een passie voor vers en voor kwaliteit. Ik word er bijvoorbeeld dolblij van als ik ’s ochtends tussen vier en half vijf mijn kwaliteit groenten sta uit te zoeken.”

‘Ik word er dolblij van als ik ’s ochtends tussen vier en half vijf mijn kwaliteit groenten sta uit te zoeken’

Onderscheidend

Kwaliteit staat dan ook voorop bij Groentespeciaalzaak Passion. Evenals de klanten iets extra’s bieden. Arjen: “Het vak van de groenteboer is in de loop der jaren veranderd. Er zijn meer concurrenten bij gekomen, vooral supermarktketens, en het is daarom belangrijk om onderscheidend te zijn. Zeker als je met je groentewinkel tegenover de Albert Heijn staat.”

Passion groentespeciaalzaak

Waar Passion zich mee onderscheid? “Zeker weten met de beste kwaliteit groente en fruit,” verzekert Arjen ons. “Daarnaast proberen we de trends te volgen en bieden we bijvoorbeeld verschillende ‘vergeten’ groenten aan die niet overal verkrijgbaar zijn. Maar het belangrijkste is misschien wel de maaltijden die wij aanbieden. Deze worden vers bereid door mijn vader en we krijgen hier veel complimenten over van onze klanten. Vooral omdat ze vaak een stuk gezonder en ook nog lekkerder zijn dan de meeste snelle maaltijden.”

Ook leuk om te lezen:

De Gitaarzolder

Karin van Ee van De Gitaarzolder: ‘Bij mij staat gezelligheid en plezier in het gitaarspelen echt voorop’

Karin van Ee maakte van haar hobby haar werk. Ze is eigenaresse van De Gitaarzolder, waar ze met hee...

adv.