Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kiki en Bart werken bij de Bonte Zebra: ‘Het is hier één grote familie’

Door Rinske Lichtendahl 15 oktober 2019

Kiki (23) en Bart (20) werken allebei al drie jaar bij de Bonte Zebra. Dat betekent dat ze er vanaf het begin al bij zijn. En dat doen ze met veel plezier! Maar naast deze baan doen zo ook nog van alles. Zo heeft Kiki haar rijbewijs gehaald en Bart is dit jaar Olympisch kampioen in judo geworden.

Bij de Bonte Zebra werken mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het is een gezellige lunchroom, waar je koffie kan drinken, taart kan eten, maar bijvoorbeeld ook terecht kunt voor een high tea. En wat extra leuk is: alle taarten en koekjes worden zelf gebakken!

Moeilijk leren en slechtziend en slechthorend

Bij de Bonte Zebra werken dus mensen met een zorgvraag. Kiki vertelt: “Ik heb een lichte beperking. Ik vind leren heel moeilijk en daar heb ik een achterstand in. Dat gaat dus allemaal wat langzamer bij mij, maar zelf merk ik daar verder weinig aan.” Bart vertelt dat hij slecht ziet en ook slecht hoort: “Ook ik heb er zelf eigenlijk geen last van. Ik ben zo geboren dus het is eigenlijk heel gewoon voor mij.”

Werken bij de Bonte Zebra

Het werk bij de Bonte Zebra vinden ze allebei enorm leuk. Bart vertelt dat het werk heel erg afwisselend is: “De ene dag bak je de taarten en de andere dag sta je achter het koffiezetapparaat. Alleen als het heel druk is kan ik geen bestellingen opnemen. Dan is er zoveel ruis dat ik de mensen niet versta.” Kiki vertelt dat ze eigenlijk van haar hobby haar werk heeft gemaakt: “Ik hou heel erg van bakken, dat doe ik heel veel en dus ook hier! En ook het contact met de klanten vind ik heel erg leuk. Omdat ik hier al zolang werk kennen de mensen mij ook.”

‘Mijn grootste droom was om mijn rijbewijs te halen’

Maar wie denkt dat Kiki en Bart ’s avonds lekker op de bank zitten heeft het mis. Kiki heeft als hobby ook nog korfbal. En ze heeft dit jaar ook nog eens haar rijbewijs gehaald: “Ik ben daar echt supertrots op. Ik had nooit gedacht dat ik het zou halen, maar toen was ik ineens tóch geslaagd. Soms kan ik het nog steeds niet echt geloven! Dit was echt mijn grootste droom en dat is me gewoon gelukt.”

Olympisch Kampioen judo

En ook Bart zit niet stil. Hij doet voetbal, hockey en judo. Vooral voor judo traint hij veel. En met succes: “Ik ben dit jaar naar Abu Dhabi geweest om daar mee te doen met de Special Olympics en daar heb ik goud gewonnen. Ik moest tegen iemand uit Duitland en ik dacht eigenlijk ik had verloren. Het was echt zwaar. Maar toen bleek ik ineens de winnaar te zijn. En nu ben ik Olympisch kampioen!”

Één grote familie

Door deze prestaties hebben Bart en Kiki extra gemerkt dat de band met hun collega’s heel sterk is en dat ze eigenlijk één grote familie zijn. Kiki: “Toen ik mijn rijbewijs had gehaald kwam ik de zaak binnen en stond iedereen klaar met confettikanonnen! Die confetti vind ik soms nog steeds terug in mijn rugtas haha!” En Bart vertelt over zijn terugreis na zijn ongelooflijke prestatie in Abu Dhabi: “Toen ik aankwam op Schiphol stonden daar ineens mijn collega’s met spandoeken. Dat had ik echt niet verwacht! Ik denk dat dat het leukste moment is dat ik door de Bonte Zebra heb meegemaakt.”

Het is geen slijmbad geworden maar confetti doop🥳😂

Posted by Lunchroom De Bonte Zebra on Friday, 29 March 2019

Lees ook:

platje vlaardingen china garden

Jun van China Garden is trots: “We hopen in het voorjaar van 2020 weer open te gaan”

Ah, we missen het Platje! Begin 2019 begon de sloop van China Garden om de boel vervolgens weer hele...


Meer over Lunchroom De Bonte Zebra ontdekken?

Lunchroom De Bonte Zebra

lunch

Gesloten09:30 - 17:30

Fransenstraat 4B, Vlaardingen

Bekijk meer:lunch

adv.