Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: zo ziet de nieuwe gamehal in Vlaardingen eruit

Door Rinske Lichtendahl 6 januari 2020

We hebben een nieuwe gamehal in Vlaardingen: Game Plaza. Sinds 20 december zit deze nieuwe aanwinst voor de stad gevestigd aan het Veerplein, in hetzelfde pand als de bioscoop en het casino. Een ideale plek voor een gamehal dus: in het centrum van Vlaardingen en vlakbij andere entertainment. 

Er lopen al veel kinderen rond, maar ook de ouders spelen gezellig mee. En dat terwijl Game Plaza nog maar net haar deuren heeft geopend. Wij waren natuurlijk nieuwsgierig en namen ook een kijkje.

Van vaste baan naar eigen onderneming

Jennifer Kanters, de eigenaresse, vertelt: “Ik werkte als Office Manager bij een communicatie en PR bureau. Dat was op zich leuk werk, maar doordat ik vaak grote klanten moest ontvangen, moest ik altijd een bepaalde rol aannemen. En ik wilde op een gegeven moment gewoon mezelf zijn. Daarom besloot ik te stoppen met mijn vaste baan en Game Plaza op te richten. Een heel spannende stap, zeker omdat ik ook moeder ben. Het is toch wel een stukje zekerheid dat je verliest.”

Gastvrijheid en gezelligheid

Maar waarom precies een gamehal? Jennifer komt uit een horecafamilie en ze legt uit dat de gastvrijheid en gezelligheid wat daarbij hoort echt bij haar past. Maar het horecawerk zelf minder. Daardoor ontstond het idee voor een gamehal. “Ik kom vaak bij de bioscoop in dit pand en toen zag ik dat dit gedeelte te huur stond. Het begon meteen te kriebelen. En toen besloot ik van mijn droom werkelijkheid te maken”, aldus Jennifer.

Onderzoek naar de beste spellen

En dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan: “Gamehallen schieten de grond uit in grote steden, ze zijn echt upcoming. Maar om iets goeds en leuks neer te zetten moet je wel veel onderzoek doen. Ik ben naar veel beurzen geweest om alles uit te proberen. Ik heb hier maar een beperkte ruimte, maar daarom wil ik wel de juiste keuzes maken in wat ik voor spellen aanbiedt. En het lijkt te lukken. Het is elke dag druk geweest en we hebben zelfs al het eerste bedrijfsfeestje al mogen organiseren.”

Hou de Facebookpagina en Instagram goed in de gaten, want ze hebben regelmatig leuke acties!

Lees ook

sportscholen

3x bij deze sportscholen sport je nu gratis

Voel jij je net een oliebol na de feestdagen? Ongegeneerd schranzen met het kerstdiner om vervolgens...


Meer over Game Plaza ontdekken?

Game Plaza

entertainment

Gesloten12:00 - 23:00

Veerplein 134a, Vlaardingen

Bekijk meer:entertainment

adv.