Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze korfbalvereniging vernieuwt hun clubhuis: ‘Leuk voor ons én de buurt’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Korfbalvereniging SKV Nexus uit Schiedam deed ook mee. Ze ontvingen een bijdrage om het clubgebouw en de kantine aantrekkelijk en duurzaam te maken voor iedereen.

Ivar Pondaag van het bestuur van SKV Nexus vertelt dat de club veel verschillende leden heeft: “We hebben teams van alle leeftijden, van kinderen tot senioren. Maar voor de allerkleinsten, die nog niet kunnen korfballen, bieden we ook sportlessen aan. Hetzelfde geldt voor kinderen met een rugzakje of beperking, de KanGoeroes. Die hebben natuurlijk extra begeleiding nodig, maar we vinden het belangrijk dat ook díe kinderen een uitlaatklep hebben en plezier kunnen maken. En dan hebben we ook nog tennis, klaverjassen en jeu de boules. Op die laatste twee komt juist weer een oudere doelgroep af.”

Een meer aangekleed clubhuis zodat iedereen zich welkom voelt

Omdat de doelgroep van SKV Nexus zo divers is, willen ze de bijdrage van Rabo ClubSupport besteden aan iets waar iedereen baat bij heeft. Ivar vertelt: “Waarschijnlijk besteden we het extra budget aan het clubhuis. Zo hebben alle leden er iets aan. Maar ook de mensen die komen kijken, bezoekers van de open dagen komen en kinderen die hier zijn voor een sportdag. Iedereen is welkom bij ons en dat willen we ook uitstralen. Ik denk ook dat dat ook de reden is waarom we zoveel stemmen hebben gekregen van de leden van de Rabobank.”

‘Iedereen is welkom bij ons en dat willen we ook uitstralen’

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Het Korfbalveld
Ivar voor het clubgebouw

Ivar benadrukt dat ze erg blij zijn met de bijdrage: “Nexus is Latijn voor verbinding: we willen dat leden zich met elkaar én met de club verbonden voelen. Dat iedereen zich er thuis voelt. En dat hopen we met een meer aangekleed clubhuis te bereiken. Het is ook fijn dat we nog bij Rabobank terecht kunnen voor advies.”

Niet alleen SKV Nexus kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als SKV Nexus iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door open dagen aan te bieden, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. SKV Nexus is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in de omgeving van Vlaardingen. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.