Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: het Platje wordt weer opgebouwd en wij namen een kijkje!

Door Rinske Lichtendahl 19 oktober 2019

We schreven er vorige week al een artikel over: Jun Chou Jr. van China Garden, ofwel ‘het Platje’, is trots. Trots dat ze het voor elkaar weten te krijgen dat het pand weer in stijl wordt herbouwd. Maar dan een verbeterde versie! Wij namen er een kijkje!

Geen last meer van overstromingen

Het eerste dat opvalt is dat het nieuwe Platje op een verhoging staat. “Zo hebben we hopelijk geen last meer van de overstromingen die hier af en toe plaatsvinden. Daar hebben we met het vorige pand veel schade door opgelopen”.

Begane grond wordt een open keuken

Als we naar binnen gaan vertelt Jun dat de hele begane grond een open keuken wordt. Dat is ook wel nodig, want ze kunnen in het nieuwe restaurant zo’n 350 mensen kwijt! Een echte verbetering is de personenlift. Dat had het oude Platje niet.

Al het meubilair uit China

De eerste en tweede verdieping wordt volledig benut als restaurant. Zo’n 150 mensen per verdieping kunnen hier eten. Al het meubilair wordt besteld uit China. Zodat er echt een Chinese sfeer in het restaurant hangt.

Het dakterras komt terug

Een leuke verandering is dat je nu ook naar het dak kunt! Vroeger had het gebouw ook al een dakterras. Daar komt ook de naam ‘het Platje’ vandaan. Maar dat dakterras komt dus terug! Achter glas, zodat je heerlijk naar de schepen kunt kijken die voorbij varen. Niet alleen een plek om te eten dus, maar ook om heerlijk te relaxen.

Jun verwacht dat, als alles meezit, China Garden in het voorjaar van 2020 weer open kan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

platje vlaardingen china garden

Jun van China Garden is trots: “We hopen in het voorjaar van 2020 weer open te gaan”

Ah, we missen het Platje! Begin 2019 begon de sloop van China Garden om de boel vervolgens weer hele...

adv.