Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: Opsporing Verzocht toont beelden van een inbreker die een Vlaardinger bedreigde

Door Rinske Lichtendahl 18 oktober 2020

Het programma Opsporing Verzocht liet beelden zien van een inbreker die eerder een Vlaardinger bedreigde. Het gaat om de aflevering van dinsdagavond 13 oktober. De inbreker is door beveiligingscamera’s vastgelegd en hij wordt nog gezocht.

Dinsdag 7 januari ging een Vlaardinger even de deur uit. Toen hij terug kwam bij zijn woning aan de Maassluissedijk, was het slot geforceerd en stond de deur open. Hij ging dapper zijn huis in en wist één inbreker te pakken te krijgen. Deze hield hij vast tot de politie er was. Er was echter ook nog een tweede inbreker, die de benen nam. Voordat hij gevlucht was, bedreigde hij de Vlaardinger met een breekijzer.

Vastgelegd op het station

Beide inbrekers zijn vooraf vastgelegd op beeld. Ze werden gefilmd door bewakingscamera’s van station Schiedam Centrum en Vlaardingen Centrum. De inbreker die nog gezocht wordt droeg een rode jas. Op de beelden zie je de mannen inchecken op Schiedam Centrum en weer uitchecken op Vlaardingen Centrum. De inbreker die gepakt is, is 46 jaar en komt uit Rotterdam.

Bekijk de fragmenten hier terug.

Lees ook:

Leon studeerde voor kok maar werd toch agent: ‘Ik wilde gewoon boeven vangen!’

Leon Polak (28) is sinds een paar maanden wijkagent van de Indische Buurt. Maar daar ging heel wat a...

adv.