Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Say cheese: zo vaak flitsen de flitspalen op de Marathonweg

Door Carin van der Meij 17 februari 2020

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van een flitspaal gaat, zijn we daar iets minder van gecharmeerd. Maar als het puntje bij (flits)paaltje komt, worden er in Vlaardingen flink wat boetes uitgeschreven.

Doe eens een gokje: hoeveel flitsboetes zijn er uitgedeeld in Vlaardingen vorig jaar? Wees snel, want hier komt het antwoord: 3037. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Flitsboetes in Vlaardingen

In Vlaardingen staan twee flitspalen, die het blijkbaar erg druk hebben gehad vorig jaar. Maar in welke richting word je nou het vaakst geflitst? Naar de a20 toe zijn er vorig jaar 1227 automobilisten geflitst voor te hard of door rood licht rijden. Van de a20 af en dus richting de Maas zijn er een stuk meer boetes uitgedeeld, namelijk 1810.

Te hard of door rood?

En zijn de meeste boetes dan uitgedeeld voor een te hoge snelheid of voor door rood rijden? Voor beide richtingen is dat duidelijk voor te hard rijden. Daar is in 2019 namelijk wel 2277 keer voor geflitst. Voor door rood rijden is dat ‘maar’ 760 keer.

In kaart

Bekijk op deze kaart het aantal boetes per flitspaal in Vlaardingen en in de rest van Nederland.

Landelijk totaal iets gezakt

Niet alleen flitspalen in Vlaardingen draaien overuren, ook automobilisten in de rest van het land zijn behoorlijk vaak betrapt op een overtreding. In totaal zijn er vorig jaar bijna 3,7 miljoen flitsboetes uitgedeeld aan hardrijders en automobilisten die door rood licht rijden. Dit is minder dan een jaar eerder, toen stond het aantal op 3,5 miljoen.

Lees ook:

Deze 10 huizen in Vlaardingen kun je kopen als single met een modaal inkomen

Het is kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt en in Vlaardingen is dat niet anders. Als je sin...
engelsche boomgaert

Zo komt d’Engelsche Boomgaert aan zijn naam

D'Engelsche Boomgaert kennen jongeren vooral als de woonwijk die het nu is. Iets ouderen weten alwee...
treurtips

Vlaardingse Treurtips: Mooi in hun lelijkheid

Vlaardingen wordt genoemd in een nieuwe reisgids van Nederland! Echter, niet in een een doorsnee rei...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.