Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reis jij met saldo op je ov-chipkaart? Dan heb je waarschijnlijk te veel betaald

Door Rinske Lichtendahl 10 januari 2020

Reis jij met saldo op je ov-chipkaart? Dan heb je waarschijnlijk te veel betaald. De nieuwe kaartlezers van de RET hebben hun werk niet goed gedaan, waardoor ze bij sommige reizigers te veel geld af hebben geschreven. 

Sinds half december wordt er een verkeerd bedrag afgeschreven in trams en bussen van de RET. Nadat meerdere reizigers hebben gemeld dat het bedrag niet klopt is de RET gaan onderzoeken waar het probleem zat. Al snel kwamen ze erachter dat de fout in de nieuwe kaartlezers zat.

Geld terug

Natuurlijk krijgt iedereen zijn geld terug. Terugstorten is helaas niet mogelijk, maar ze kunnen het wel klaarzetten, zodat alle reizigers het op kunnen halen bij een kaartautomaat. De RET hoopt voor 20 januari alle bedragen klaar te zetten voor degenen die hier de dupe van zijn.

Hoe weet ik of ik geld terug krijg?

Op de site van de RET kan je berekenen wat je reis normaal kost (scrol even naar beneden voor de prijs). Als je inlogt bij de site van OV-chipkaart kan je de prijzen zien die jij de afgelopen tijd betaald hebt. Zo weet je of je nog geld van de RET krijgt of niet.

Lees ook:

eten in de tram

MAG DAT: dit zijn de regels omtrent eten in de tram, metro en bus

Even een bammetje eten in de tram? Vergeet het maar. Jarenlang was het niet toegestaan om te eten in...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.