Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Organisatie Varend Corso gooit het roer helemaal om: Dit verandert er

Door Redactie 28 augustus 2019

De organisatie van het Varend Corso gooit het roer om. De komende editie vindt in 2020 plaats tijdens een ander weekend dan gebruikelijk, ook zal het evenement een dag langer duren en wordt de route uitgebreid in Den Haag.  

Door het evenement volgend jaar buiten de vakantieperiode te laten vallen en niet meer tijdens hetzelfde weekend als de Canal Pride in Amsterdam, hoopt de organisatie een groter publiek te trekken. Ook is het de bedoeling dat er dan meer deelnemers en schippers mee kunnen varen. Je kunt 2 tot en met 5 juli alvast in je agenda noteren, als je de fleurig versierde stoet met boten voorbij wilt zien varen.

Je leest het goed: dit zijn niet zoals voorgaande jaren drie dagen, maar vier. ”De schippers steken volgend jaar al op donderdagmiddag van wal, om vanaf Honselersdijk naar Maassluis te varen”, zo meldt de organisatie. De boten doen vervolgens vrijdag vanuit Maassluis Vlaardingen, Midden-Delfland, en Delft aan. De derde dag, op zaterdag, vertrekt de stoet vanuit Den Haag, waar het centrum aangetikt wordt. Tijdens de slotdag, op zondag, varen de boten weer door Westland. ”Dat wordt thuiskomen”, aldus de organisatie. ”Dan worden de deelnemers, na drie dagen schitteren in de regio, in het eigen Westland onthaald.”

SBS6

Om extra bekendheid te verwerven en het bereik te vergroten, is de organisatie van het botenspektakel een samenwerking aangegaan met televisiezender SBS6. ”Zo komen de prachtige Westlandse bloemen, planten en groenten bij nóg meer mensen letterlijk in beeld.”

Veranderingen

De drastische veranderingen zijn doorgevoerd omdat het aantal deelnemers al een aantal jaren terugloopt. Daarbij zijn verschillende sponsoren afgehaakt. ”Voor het bestuur stond vast dat er iets moest veranderen.”

Het betekent wel dat het bestuur voorlopig even niet stil kan zitten. Er moet volgens de organisatie nog veel werk verricht worden voordat de nieuwe route van het Varend Corso een feit is.

Het thema van het Varend Corso is in 2020 ‘It’s Showtime!’.

Lees ook:

Vodafone

Meer over

Nieuws

adv.