Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Och, nee: ook Varend Corso 2020 gaat niet door

Door Iris Olsthoorn 25 maart 2020

Afgelopen maandag werd al bekend dat alle evenementen tot 1 juni verboden werden vanwege het coronavirus. We hoopten daarmee ná 1 juni in ieder geval weer van een zomer vol leuke festiviteiten te genieten. Maar helaas: het eerste evenement na het huidige verbod is nu ook afgelast. De organisatie van Varend Corso heeft laten weten een streep te zetten door de editie van dit jaar omdat er niet genoeg tijd is voor voorbereiding én omdat de sierteeltsector het zwaar heeft.

Het Varend Corso 2020 stond gepland voor donderdag 2 tot en met zondag 5 juli. Hoewel dat ná de deadline van het huidige verbod is, hebben de maatregelen die nu gelden ook effect op het bloemencorso. “Door het rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni aanstaande hebben de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven”, schrijft de organisatie.

“Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen”, vervolgt het bestuur. “Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek. De sfeer, saamhorigheid en energie die het corso uitdraagt had een opsteker geweest na deze tijd. Velen, waaronder vele ouderen, kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de bonte stoet.”

Varend Corso 2021

Het Varend Corso wordt nu ‘verzet’ naar 1 tot en met 4 juli 2021. In 2020 zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. Op donderdag zouden de boten door Honselersdijk en Maassluis varen. Op vrijdag waren Vlaardingen, Delft en Midden-Delfland aan de beurt. Vervolgens zouden de boten op zaterdag door Den Haag varen en op zondag stond de Westlanddag gepland. Deze nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021. Het ziet er dus naar uit dat Vlaardingers op vrijdag 2 juli 2021 weer van de botentocht kunnen genieten.

Lees ook

hoogwater

De stand van zaken rond het coronavirus in Vlaardingen

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Vlaardingen. De maatregelen die worden getroffen om het...
woningsdag

Koningsdag 2020 en andere evenementen die nu niet doorgaan in Vlaardingen

Alle evenementen en samenkomsten in Vlaardingen worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan h...

Meer over

Corona Nieuws

adv.