Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leger des Heils deelt gratis donuts uit: hier scoor je er eentje

Door Carin van der Meij 29 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag om 12.00 uur bij het Leger des Heils in Vlaardingen bent. Daar worden gratis donuts uitgedeeld. Let wel: op is echt op!

Donut Worry be Happy

Edith van het Leger des Heils in Vlaardingen vertelt: “We hebben van de donutbakker Donut worry be Happy 50.000 donuts gekregen om uit te delen en die zijn over meerdere steden verdeeld. Naast dat je ze in de kerk kunt ophalen, staan we ook met een bakfiets op het Van Hogendorpkwartier om de donuts uit te delen aan Vlaardingers. We doen dit om te vieren dat onze buurtkamers weer open mogen, maar ook om te laten zien dat we iets kunnen betekenen in de stad.”

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds met regelmatig donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Lees ook:

Leuk! Vulcaan wordt nu ook een proeflokaal mét terras

Een beetje bierliefhebber is natuurlijk allang door de bier-drive van Vulcaan geweest. Nu is er meer...

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Vlaardingen

5 x de duurste huizen in Vlaardingen die nu op Funda staanMeer over Leger Des Heils ontdekken?

Leger Des Heils

kerken

Magnoliastraat 41, Vlaardingen

Bekijk meer:kerken

adv.