Een kleine portemonnee? Zo bespaar je veel geld in Vlaardingen

De inflatie in Nederland neemt nog steeds toe. Dit betekent dat je minder kunt kopen voor hetzelfde geld. Vooral benzine en boodschappen zijn duurder geworden in Vlaardingen en dat voel je in je portemonnee.

Naar de markt

De Vlaardingse markt is de plek om goedkoper je boodschappen te doen. Zijn er aan het eind van de dag groente en fruit over, dan kun je geluk hebben: veel marktkooplui kiezen ervoor om hun producten voor een prikkie te verkopen. Je kunt ook aan de marktkoopman vragen of ze nog beschadigde producten of voedingsmiddelen met een korte houdbaarheidsdatum hebben. Grote kans dat jij die voor een zacht prijsje meekrijgt. In Vlaardingen is er markt op:

 • Woensdag van 9.00 tot 16.00 uur, Veerplein en Schoutplein
 • Donderdag van 8.00 tot 13.00 uur, Winkelcentrum De Loper
 • Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur, Veerplein
Woensdagmarkt Vlaardingen
Woensdagmarkt in Vlaardingen

De Rotterdampas

Veel gemeentes hebben een speciale pas of regeling voor mensen met een laag inkomen, zo ook in Vlaardingen. Met de Rotterdampas krijg je korting op uitjes in en rondom Vlaardingen en kun je met korting sporten. Eet met 25 procent korting een pannenkoek bij Pannenkoekenhuis ’t Hof, dans je benen uit je lijf bij Celtic Swing met 50 procent korting of ga zo vaak als je wil gratis (!) naar naar Museum Vlaardingen.

A Google User

Kringloopwinkel

Je kunt ook veel geld besparen door spullen tweedehands te kopen. Spullen in de kringloopwinkel zien er vaak nog uit als nieuw. Met een beetje geluk vind je vintage parels tussen de spullen in de winkel, zoals een mooie antieke kast of misschien wel een designerbroek. Hier vind je een aantal vintage- en tweedehandswinkels in Vlaardingen.

Foto: Indebuurt Vlaardingen

Een dagje eropuit

Een dagje eropuit kan flink in de kosten lopen. Toch kan het goedkoper. Er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes in de buurt van Vlaardingen. Wil je jouw viervoeter meenemen op avontuur? In de bus of tram mag je hond gratis mee. In de trein moet je voor een grote hond een dagkaart kopen, een kleine hond mag wel gratis mee. Bezoek bijvoorbeeld bekende Vlaardingse plekken of monumenten zoals Molen Aeolus of ga lekker de Vlaardingse natuur in bij natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Lunchpakketjes, een thermoskan en snacks mee en genieten maar!

Foto: Gertjan van der Vaart

Gratis afhalen

Nieuwe bank nodig? Kijk eens op Marktplaats! Daar vind je veel gratis aangeboden spullen (of spullen die je in ruil voor een kratje bier mag komen halen.) Elke stad heeft daarnaast wel een Facebook-pagina waarop dagelijks allerlei spullen gratis worden aangeboden. Ook Vlaardingen heeft zulke pagina’s. Hier kun je vaak zakken vol (kinder)kleding scoren maar ook speelgoed of verzorgingsproducten. Hieronder een lijstje met alle opties:

Koopjes jagen

Door aanbiedingen van winkels goed in de gaten te houden kun je veel kosten besparen. Dit geldt niet alleen voor de supermarkten, maar ook voor drogisterijen en andere winkels. Een andere manier om kosten te besparen is door online grootverpakkingen te kopen van je favoriete producten. Dit scheelt veel geld en je hebt voorlopig je favorieten producten op voorraad. Ook is het slim om de social media van de Etos Vlaardingenliesveld (@etos_vlaardingenliesveld), Medikamente Die Grenze (@medikamentediegrenze) of Hema Veerplein (@hemavlaardingen) in de gaten te houden, daar worden vaak aanbiedingen en andere acties gedeeld.

Foto: indebuurt Vlaardingen

Eet in het seizoen

Een andere manier om kosten te besparen is door in het seizoen en lokaal te eten. In de buurt van Vlaardingen zijn er verschillende boeren waar je lokale producten koopt. Hier zetten we ze allemaal voor je op een rijtje. Lokale seizoensproducten zijn niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer. Zo doe je ook meteen iets goeds voor de aarde!

Hoeve Avondrust jam
De jam van Hoeve Avondrust is het eerste erkende streekproduct in Vlaardingen én in Midden Delfland. Foto: Layla Pansier

Vrijwilligerspas

Doe je vrijwilligerswerk in Vlaardingen? Dan kom je in aanmerking voor een Klik Vrijwilligerspas! Met deze pas krijg je korting op heel veel leuke uitjes, zoals korting bij Grand Café Nautique of korting op schoenen bij Sneakers Vlaardingen.

grand cafe nautique vlaardingen
Foto: Anouk Bänffer – DEAN Productions | Google Maps

Zet de verwarming lager

Het is misschien even wennen, maar de verwarming lager zetten kan je honderden euro’s per jaar schelen. Op Milieu Centraal vind je veel besparingstips. Zo wordt aangeraden om alleen de ruimte te verwarmen waar je ook echt bent en om deuren in huis dicht te houden. Je vindt daar ook tips om je woning te verduurzamen. Bij gemeente Vlaardingen is het ook mogelijk om hier subsidie of een lening voor te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een Energiebespaarlening aanvragen bij het warmtefonds. Huishoudens met een lager inkomen mogen dit najaar mogelijk zelfs lenen met 0 procent rente. Lees meer op deze website.

Je lichaam went aan een lagere temperatuur in huis, maar sla er niet in door. Het moet volgens Vereniging Eigen Huis minimaal 15 graden zijn in huis. Dit is vooral belangrijk bij slecht geïsoleerde huizen. Als de temperatuur tot onder de 15 graden daalt, krijg je sneller last van vocht, schimmels en huisstofmijt.

besparen stookkosten verwarming lager warme trui
Foto: ANP

Leen spullen van je buren

Heb je één keer een boor nodig? De kans is groot dat je die van je buur mag lenen. In veel buurten zijn whatsapp-groepen waarin je terecht kunt voor dit soort vragen. Ook zijn er apps zoals Peerby en Nextdoor. Daar kom je makkelijk in contact met mensen uit jouw buurt.

gereedschap besparen vlaardingen
Foto: Anna Tara Zevich | Pexels

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Voetbal kijken of de kerstlichtjes in de boom aan zien gaan? Het kan allebei!”

Voetbal kijken of de kerstlichtjes in de boom aan zien gaan? Het kan allebei!

kerstmarkt vlaardingen 2019
Ga naar “Bij het nieuwe Boran Thai eet je exclusief Thais: ‘Deze gerechten heb ik nog nooit in Nederland gegeten’”

Bij het nieuwe Boran Thai eet je exclusief Thais: ‘Deze gerechten heb ik nog nooit in Nederland gegeten’

ole bij boran thai
Ga naar “Voor de romantici: zoveel mensen in Vlaardingen zijn er getrouwd”

Voor de romantici: zoveel mensen in Vlaardingen zijn er getrouwd

Trouwen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “LED-lichtgordijn € 9,99”

LED-lichtgordijn € 9,99

 • Lidl
 • Geldig t/m 26 december 2022
Ga naar “Alle AH Greenfields beefburgers van € 7,98 voor € 3,99”

Alle AH Greenfields beefburgers van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Supply Chain Coördinator 32-40 uur”

Supply Chain Coördinator 32-40 uur

 • Life Recruitment
 • Fulltime/Parttime
Life Recruitment
Ga naar “Junior Monteur Isolatie”

Junior Monteur Isolatie

 • Intro Personeel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Plaatwerker”

Plaatwerker

 • Intro Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Vlaardingen”

Kerstmarkt in Vlaardingen

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Kerstmarkt VlaardingenKerstmarkt Vlaardingen
Ga naar “Vlaardingen 750 jaar”

Vlaardingen 750 jaar

 • Van 1 jan t/m 31 dec
Ga naar “Winterterras 2022”

Winterterras 2022

 • Oranjepark
 • T/m 7 jan
winterterras 2022