Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de datum wanneer de Hoekse Lijn écht gaat rijden

Door Rinske Lichtendahl 18 juli 2019

Twee jaar na dato, maar het lijkt nu toch écht te gaan gebeuren: je kan binnenkort instappen in de metro’s van de Hoekse Lijn.  De eerste officiële rit vindt plaats op maandag 30 september, meldt het AD. Zou het dan toch echt zo zijn?

De Hoekse Lijn zou eigenlijk september 2017 gaan rijden, maar door technische tegenvallers duurde dat íets langer dan gepland. Het project werd keer op keer uitgesteld. Nu, twee jaar later, lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren.

De laatste problemen oplossen

De Hoekse Lijn zit momenteel nog in de testfase en dat gaat goed. Er zijn nog wel wat kleine technische struggles en natuurlijk kan er altijd een storing optreden, maar het ziet ernaar uit dat de nieuwe datum echt gehaald kan worden. Goed nieuws dus voor alle mensen die afgelopen jaren met de bus moesten!

Wat je kan verwachten op 30 september

Maandag 30 september vinden dus de eerste ritten plaats. Wat je kan verwachten? Je kan één keer per twintig minuten met de metro naar Rotterdam. Als dit goed gaat en eventuele ‘kinderziektes’ zijn verholpen, dan zetten ze extra spitsmetro’s in! Dat zou na ongeveer vier weken moeten gebeuren. De eerste periode is ook het vervangend busvervoer nog beschikbaar. Mocht er iets misgaan met de Hoekse Lijn, dan kom je dus alsnog aan op je bestemming.

Bron: het AD

Meer over

Nieuws

adv.