Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus in Vlaardingen: de cijfers op dit moment

Door Rinske Lichtendahl 6 juli 2020

Steeds minder mensen in ons land worden besmet door het coronavirus. Sommige gemeenten zijn zelfs coronavrij. In Vlaardingen is dat nog niet het geval: we geven je een update van de coronacijfers.

Besmettingen in Vlaardingen

Op woensdag 11 maart 2020 werd het coronavirus in Vlaardingen voor het eerst vastgesteld. Een maand later stond de teller op 115 besmette mensen. Op 11 mei stond de teller op 240. In werkelijkheid zullen deze aantallen hoger liggen, omdat toen nog lang niet iedereen werd getest.

Sindsdien gaat het een stuk langzamer met de besmettingen: op 22 juni stond de teller op 287. In de afgelopen twee weken zijn daar nog elf geregistreerde besmettingen bij gekomen.

Ziekenhuisopnames en overledenen

En dan de ziekenhuisopname-cijfers: het aantal Vlaardingers dat door corona in het ziekenhuis belandde, is de afgelopen twee weken bijna niet veranderd: twee weken geleden waren het er 42, nu zijn dat er 43. Ook is er afgelopen tijd niemand uit Vlaardingen meer overleden aan het virus. Het sterftecijfer door corona staat sinds 27 mei nog steeds op 29 personen.

Op het onderstaande kaartje houdt LocalFocus live bij hoeveel besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen er bij komen. Ook van andere gemeentes in Zuid-Holland kun je de cijfers inzien:

Lees ook:

coronaboete

Kans op coronaboete verschilt per gemeente: zo zit het in Vlaardingen

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot ...

Leuk! De tuin van de Kulk is deze zomer open voor iedereen

Leuk nieuws! Je kunt deze zomer ook zonnen in de tuin van de Kulk zonder dat je komt zwemmen. De tui...

Op vakantie in Vlaardingen: 5 x zo waan je je toch in Italië

Op vakantie naar het buitenland kan weer, maar toch blijven veel Nederlanders thuis of dichtbij. Maa...

Meer over

Corona Nieuws

adv.