Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronacijfers Vlaardingen: zoveel besmettingen zijn er de laatste 2 weken bijgekomen

Door Redactie 12 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Vlaardingen afgelopen twee weken

Zijn er in onze stad ook meer Vlaardingers besmet geraakt met het coronavirus? LocalFocus heeft nieuwe cijfers over onze stad die de besmettingen van de afgelopen twee weken in kaart brengt. Van 29 juli tot en met 11 augustus zijn er 69 besmettingen bijgekomen. Dat komt neer op 94 besmettingen per 100.000 inwoners. Er zijn geen Vlaardingse coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en er is ook niemand overleden.

Als we dit vergelijken met de twee weken voor deze periode, zien we een stijging. Van 15 tot en met 28 juli waren er namelijk 18 Vlaardingers positief getest (24,5 personen per 100.000 inwoners).

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in Schiedam, Maassluis of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Lees ook:

Horecaregels aangescherpt; hier moet je rekening mee houden

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...
Stadsgehoorzaal

Dit is waarom de Stadsgehoorzaal dinsdagavond rood kleurt

Vandaag is rood... de kleur van de Stadsgehoorzaal. Dit Vlaardingse gebouw is dinsdagavond van 21.00...

Hoe leuk! Hier shop je hippe mondkapjes voor volwassenen én kinderen

Mondkapjes zijn in het openbaar vervoer al langer verplicht, maar in Amsterdam en Rotterdam moet je ...

adv.