China Garden is open voor afhaal (en zo ziet het restaurant eruit)

Foto: indebuurt Vlaardingen

Eerder schreven we al dat China Garden, ofwel ’t Platje, bijna opent. Vanaf 6 oktober kun je al eten afhalen en wanneer de coronamaatregelen het toelaten zal ook het restaurant openen. We spraken Jun Chou Jr. én we namen alvast een kijkje in het nieuwe restaurant.

China Garden is na een lange tijd weer open! Twee jaar geleden werd het pand gesloopt, daarna heropgebouwd en is nu zo goed als af. In plaats van het restaurant meteen open te gooien, starten ze met afhaal. Jun vertelt: “Zo kunnen we kijken of de menukaart in de smaak valt en de keuken uitproberen. We willen er zoveel mogelijk kinderziektes uit hebben voordat we daadwerkelijk open gaan.” Op Facebook kun je de menukaart voor afhaal alvast raadplegen.

Reserveren

Zodra de coronacrisis het toelaat kun je in het restaurant terecht. Om te lunchen, voor een high tea, of natuurlijk voor het diner. Reserveren kan al door te mailen naar [email protected]. “Toen we via social media lieten weten dat je kon reserveren ontplofte de mailbox en stond de telefoon roodgloeiend”, vertelt Jun, “we hebben zelfs al reserveringen voor het voorjaar van 2021.”

Restaurant

Het restaurant is ook al zo goed als af. Check de video op de volgende pagina!

Interieur

Jun vertelt dat er goed is nagedacht over het interieur. “We hebben met behulp van een architect de indeling bepaald. Bijvoorbeeld de plek van de personenlift, maar we hebben ook veel liften om het eten naar boven te brengen. Daar moest bijvoorbeeld ook verwarming in zitten en ze moeten op elke verdieping op een strategische plek uitkomen. Alle liften gaan helemaal tot het dakterras.”

Chinese tuin

De kleuren zijn niet random gekozen, legt Jun uit: “Rood en goud zijn de kleuren van voorspoed en geluk. Die kleuren komen overal terug in het pand, samen met donkerblauw. De kleuren hebben we zelfs doorgetrokken tot de toiletten. Ook zie je veel bloempatronen, bijvoorbeeld op de bekleding. We willen echt het idee van een Chinese tuin creëren, dat past bij onze naam China Garden. ”

Oud en nieuw gecombineerd

Dat overal over nagedacht is, zie je terug in de details. Zo staat op elk bord een kleine afbeelding van het pand, net zoals een afbeelding van een Chinese berg met een vissersbootje. Die afbeelding is ook weer gegraveerd in de spiegel achter de bar. “We wilden echt voor een eenheid zorgen. Een moderne uitstraling hebben, zonder het traditionele, Chinese te verliezen. We hebben daarom nieuwe accessoires gekocht, maar ook elementen uit het oude pand meegenomen. Bijvoorbeeld de drakenplafonds, gouden leeuwtjes en Chinese vazen.”

Benieuwd hoe het is geworden? Bekijk de impressie hieronder.

 

Restaurant China Garden (‘t Platje)

4,4
(346)

Maasboulevard 2, 3133 AL Vlaardingen

Meer informatie
 • Wil jij een 'Nieuw in Vlaardingen' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Westland.

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Haar ziektes maakten van zangeres Crystal (22) een vechtersbaas: ‘Ik sta nu op Spotify en YouTube’”

Haar ziektes maakten van zangeres Crystal (22) een vechtersbaas: ‘Ik sta nu op Spotify en YouTube’

Ga naar “Vincent van Sneakers op het Liesveld stopt: ‘Na 20 jaar ondernemen in Vlaardingen stap ik over naar Rotterdam’”

Vincent van Sneakers op het Liesveld stopt: ‘Na 20 jaar ondernemen in Vlaardingen stap ik over naar Rotterdam’

Sneakers Vlaardingen
Ga naar “Overzicht: dit zijn de open dagen van de middelbare scholen in Vlaardingen”

Overzicht: dit zijn de open dagen van de middelbare scholen in Vlaardingen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Robijn van € 20,38 voor € 10,19”

Alle Robijn van € 20,38 voor € 10,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Koudschuimmatras van € 119 voor € 79”

Koudschuimmatras van € 119 voor € 79

 • Lidl
 • Geldig t/m 29 januari 2023