Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bah! Megawesp 2x gespot in Vlaardingen

Door Rinske Lichtendahl 2 september 2019

Eerder schreven we al dat er een grote wespenplaag op komst was. Maar nu is er dus zelfs twee keer een megawesp in Vlaardingen gespot, bah! Het platform Stop Invasieve Exoten denkt dat er een nest in onze stad kan zitten. Maar geen paniek: ze zijn er hard naar op zoek en vernietigen het zodra ze het vinden. 

Deze engerd komt van nature voor in delen van Zuid-oost Azië. Vandaar zijn naam: de Aziatische hornaar. Jammer genoeg is hij daar niet gebleven: sinds 2017 wordt hij steeds vaker gespot in het westen van Europa. En dus ook af en toe in Nederland.

Hier is de megawesp in Vlaardingen gespot

Donderdag 29 augustus werd de eerste gespot én gevangen bij de volkstuinvereniging Zuidbuurt, zo meldt het AD. En gisteren was het dus weer raak: het monster werd toen gezien bij de Groen van Prinstererstraat.

Hoe herken je hem?

Niet heel moeilijk: hij is namelijk twee keer zo groot dan een normale wesp. Een ander verschil is dat de poten van de Aziatische hornaar geel zijn aan de uiteinden. Een steek is trouwens erg pijnlijk, dus je kan er maar beter uit de buurt van blijven. Ze zijn ook een grote bedreiging voor de hommels en bijen, die deze insecten niet als vijand herkennen.

Meer over

Dieren Nieuws

adv.