Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat het Vlietland ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Rinske Lichtendahl 8 november 2019

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, dan zit je in het Fransiscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis best goed. In de AD Top 100 staat deze organisatie op de tiende plaats in de lijst van 26 topklinische ziekenhuizen.

Er waren dit jaar twee winnaars: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het Rivas Beatrixziekenhuis is het beste streekziekenhuis, het Jeroen Bosch het beste topklinische ziekenhuis in de lijst.

Dit doen het Fransiscus en Vlietland goed en dit kan beter

Een verbeteringspuntje is bijvoorbeeld dat de wachttijd voor een ingreep voor een vernauwde buikslagader langer is dan gemiddeld. Dat komt doordat ze kijken naar welke patiënt het eerst zorg nodig heeft. Daardoor kunnen de wachttijden voor anderen langer uitvallen.

De organisatie scoorde goed op staaroperaties: 96 procent van de mensen ziet beter na zo’n ingreep. Ook het behandelen van gebroken heupen doen ze goed: er hoeven bijna geen mensen opnieuw geopereerd te worden na een operatie voor een gebroken heup, zo meldt het AD.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.

Ander nieuws:

vlaardingen haven

Feiten en cijfers: zoveel Vlaardingers leven in armoede

In 2017 leefden er bijna 939 duizend Nederlanders in armoede. Dat is ongeveer 5,7 procent van de bev...


Meer over Franciscus Vlietland ontdekken?

Franciscus Vlietland

ziekenhuizen

GeopendHele dag

Vlietlandplein 2, Schiedam

Bekijk meer:ziekenhuizen

adv.