Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Vlaardingen en zo reageren Vlaardingers

Door Carin van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. 

UPDATE 27/03/2020: Het is vanaf nu in Vlaardingen verboden om met twee of meer personen in een groep buiten te zijn (in plaats van drie):

Met meer dan twee personen op straat vanaf nu verboden in Vlaardingen

Een gezellige wandeling met je hele vriendengroep zit er officieel niet meer in. In Vlaardingen en o...

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Vlaardingen

  • Alle vergunningsplichtige samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.

De rest van de maatregelen gelden vooralsnog tot 6 april:

Vlietland Ziekenhuis

Coronavirus: deze maatregelen zijn er in Vlaardingen

Evenementen met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast tot 31 maart 2020. Voor Vlaa...

Burgemeester Bas Eenhoorn krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Bas Eenhoorn krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Vlaardingers kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Bas Eenhoorn mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Vlaardingen op de aangescherpte maatregelen

Evenementen en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Een andere nieuwe maatregel is dat alle bedrijven in uiterlijke verzorging dicht moeten tot 6 april, waaronder kapsalons. Kapsalon Leonie Rietdijk plaatste een video waarop Leonie reageert op de nieuwe maatregelen: “Dan zie je wel even alles voor je ogen in elkaar storten (…), maar we komen er wel weer overheen.”

Ook veel evenementen in onze stad kunnen door de nieuwe maatregelen niet doorgaan. De organisatoren van Koningsdag laten het volgende eten: “Helaas, zoals te verwachten was, zijn de evenementen op Koningsdag komen te vervallen. In navolging van de aangescherpte regels (…) zijn de evenementen op Koningsdag 2020 afgezegd.”

Vlaardingers en Schiedammers lieten ook nog even extra respect zien voor het zorgpersoneel dat nu in het ziekenhuis aan het werk is: er werd een spandoek opgehangen met de tekst ‘You never walk alone’,

!!!!

MEDEDELING tijdelijke sluiting

Posted by Leonie Rietdijk -Hair & Beauty salon- on Monday, 23 March 2020

Helaas, zoals te verwachten was, zijn de evenementen op Koningsdag komen te vervallen.Via deze site zullen we u op de hoogte houden.

Posted by Koningsdag Vlaardingen on Monday, 23 March 2020

 

Posted by Flashphoto NL on Monday, 23 March 2020

 

adv.