Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden als je erop uit gaat

Door Carin van der Meij 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Vlaardingen met je door.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

nazomer Vaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Op een hete dag in Vlaardingen willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Hoekse Lijn
Foto: indebuurt Vlaardingen

Een dagje naar het strand, een bezoekje aan Blijdorp: eropuit in de omgeving van Vlaardingen is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: indebuurt Vlaardingen

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Stadsgehoorzaal
Foto: indebuurt Vlaardingen

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je bijvoorbeeld naar het optreden van Alderliefste in de Stadgehoorzaal of naar het concert van de Haagse band De Kraaien in de Kroepoekfabriek. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Zomer
Foto: indebuurt Vlaardingen

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in de Surfplas, als er geen blauwalg zit natuurlijk. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Lees ook:

zwemmen

Zwemmen in Vlaardingen en omgeving: hier kan het

Dé plek voor Vlaardingers om af te koelen op een zomerse dag is natuurlijk de Surfplas. Maar na een ...

Varen door Vlaardingen

Foto: indebuurt Vlaardingen

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Heerlijk over de Vaart door de Broekpolder zo naar de Foppenlas. In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lees ook:

zwemmen in de vaart

MAG DAT: zwemmen in de Vlaardingse Vaart?

Nu het weer mooi weer is, willen we maar al te graag afkoelen in het water. En als het even kan buit...

Lees ook:

MAG DAT: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien?

De boodschappen doen sommige Vlaardingers tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden r...

MAG DAT: bloemen plukken in de Broekpolder

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: ballonnen oplaten in Vlaardingen?

Het is zo'n leuk gezicht: ballonnen oplaten tijdens een feestje, bruiloft of jubileum. Maar mag dat ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.