Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer! Tentoonstelling Bassie en Adriaan uitgesteld door corona

Door Rinske Lichtendahl 7 april 2020

In het Museum Vlaardingen zou vanaf 15 juli wel een hele leuke tentoonstelling komen, namelijk  één over Bassie en Adriaan! Door de coronacrisis heeft de directie besloten om de tentoonstelling te verplaatsen naar het najaar. 

Het is ontzettend jammer dat we de tentoonstelling van Bassie en Adriaan moeten uitstellen, maar wij zien geen andere optie in deze grillige tijden. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en publiek staat voorop. Hoe leuk is het als straks, als deze moeilijke tijd achter de rug is, iedereen maximaal kan genieten van deze tentoonstelling!”, aldus Léanne Selles, directeur Museum Vlaardingen. De tentoonstelling is nu te zien van 14 oktober 2020 tot 15 januari 2021.

Een schat aan herinneringen

‘Bassie en Adriaan – Een schat aan herinneringen’ is de naam van de tentoonstelling. Adriaan, ofwel Aad van Toor laat weten dat ze enorm vereerd zijn door dit plan: “Het is geweldig om meer dan zestig jaar werk terug te zien in één expositie, een kroon op ons levenswerk”.

Drie thema’s

De tentoonstelling wordt ingedeeld in drie thema’s:

  • De beginjaren. Hier vormden ze het duo The Crocksons en deden ze vooral acrobatiek.
  • De liveoptredens die ze hebben gedaan, zoals het Circus Bassie & Adriaan.
  • Hun langlopende tv-carrière.

Ook leer je alles over hun persoonlijke leven en kun je de awards en prijzen bewonderen die zij in al die jaren hebben gekregen.

Activiteiten

De tentoonstelling bestaat uit veel meer dan alleen dingen die je kunt bekijken in het Museum. Zo wordt er ook een speurtocht georganiseerd en kun je een stadstour volgens langs plekken waar opnames voor de televisieserie werden gemaakt. Hoe leuk is dat?

Lees ook:

Haring- en Bierfeest 2020

Het Haring- en Bierfeest 2020 wordt verplaatst en dit is de nieuwe datum

Op 26 en 27 juni stond het Haring- en Bierfeest gepland dit jaar. Het leek goed te komen, aangezien ...
woningsdag

Koningsdag 2020 en andere evenementen die nu niet doorgaan in Vlaardingen

Alle evenementen en samenkomsten in Vlaardingen worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan h...

adv.