Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De eindexamens gaan niet door: zo reageren Vlaardingse scholieren

Door Rinske Lichtendahl 25 maart 2020

De eindexamens gaan dit jaar niet door. Dat werd dinsdag 24 maart besloten. Scholen moeten nu dus door de resultaten van de schoolexamens bepalen of de leerlingen slagen of niet. Maar wat vinden de leerlingen daar eigenlijk van? Drie Vlaardingse scholieren laten het ons weten.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Tygo de Klerck

Tygo de Klerck zit in Havo 5 op het Spieringshoek in Schiedam en hij vindt het maar niks dat alles afgelast is: “Ik vind het niet chill dat het examen niet doorgaat, want zo heb ik minder mogelijkheden om mijn cijfers te verbeteren. Ik vind ook dat het Spieringshoek en de regering heel vaag is over hoe het einde van de examenklassen eruit zal zien. We krijgen veel e-mails van school met halve informatie. Ik snap dat het Spieringshoek daar ook niks aan kan doen. Maar voor mij levert deze situatie in ieder geval veel stress op.”

Gijs ’t Hart

Natuurlijk zijn er ook scholieren bij wie de vlag nú al uitgaat, bij wijze van spreken dan 😉 . Bijvoorbeeld bij Gijs ’t Hart. Gijs zit in Mavo 4 van ’t Groen en keek juist heel erg op tegen het examen: “Veel leren en lange tijden gefocust zijn op je papier vind ik lastig. Daarom deed ik heel het jaar al goed mijn best, zodat ik tenminste met een goede cijferlijst mijn examen in zou gaan. En dat is goed gelukt. Nu ik hoor dat het examen niet doorgaat, ben ik eigenlijk best blij. Het scheelt me gewoon heel veel tijd en moeite. Ik moet de laatste tentamens nog maken, maar de lijst waarmee ik mijn examen in zou gaan, wordt nu mijn eindlijst. Hierdoor slaag ik dus met extra mooie cijfers.”

Denise Lindhoudt

Denise Lindhoudt zit op het ProNova College in Schiedam en zij is niet blij dat de examens dit jaar niet doorgaan. “Ik hoop wel dat het op een andere manier nog doorgaat, bijvoorbeeld door schoolwerk thuis. Ik snap natuurlijk wel dat ze hiervoor kiezen, want gezondheid gaat voor. Toch vind ik het niet leuk dat we door corona nu onze examens niet kunnen afronden. Je merkt ook dat iedereen zich nu afvraagt hoe de school het gaat oplossen en hoe we ons jaar gaan beëindigen. Ik hoop niet dat we onze diploma’s met de post krijgen opgestuurd!”

Lees ook:

Koningsdag 2020 Vlaardingen

Koningsdag 2020 en andere evenementen die nu niet doorgaan in Vlaardingen

Alle evenementen en samenkomsten in Vlaardingen worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan h...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.