Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vlaardingse Treurtips: Mooi in hun lelijkheid

Door Layla Pansier 15 februari 2020

Vlaardingen wordt genoemd in een nieuwe reisgids van Nederland! Echter, niet in een een doorsnee reisgids… In het boek ‘Treurtips‘ zijn namelijk beelden van de mooiste lelijke plekken van Nederland verzameld. Plaatsen die volgens journalist Mark van Wonderen oprecht mooi zijn in hun lelijkheid en naar zijn mening nog te vaak worden beschimpt en vermeden. Deze plekken in Vlaardingen vindt hij het mooist in al hun lelijkheid. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Vulcaanweg

De samenstellers van het boek ‘Treurtips’, Mark van Wonderen en Yolanda Huntelaar, zijn dolblij met de komst van de Hoekse Lijn. Waarom? Omdat je rijdend in de metro langs de mooiste lelijke plekken komt. Bijvoorbeeld de Vulcaanweg in Vlaardingen, tussen de stations Vlaardingen Centrum en Vlaardingen Oost.

treurtips
Foto: Treurtips – Mark van Wonderen & Yolanda Huntelaar

Vlaardingse Industrie

“Vlaardingen is een verrassend goede plek voor de liefhebbers van vergane glorie, vervallen panden en oude industrie,” aldus Mark van Wonderen. Zo wordt hij heel blij van hele gebied tussen de stations Vlaardingen West en Vlaardingen Oost: een aaneenschakeling van bedrijventerreinen, industriegebieden en oude binnenhavens.

 

Foto: Treurtips - Mark van Wonderen & Yolanda Huntelaar
Foto: Treurtips - Mark van Wonderen & Yolanda Huntelaar

Station Vlaardingen Centrum

Ook de omgeving van Metrostation Vlaardingen Centrum is een echte treurtip, volgens het boek. Heb jij er weleens op deze manier naar gekeken?

Foto: Treurtips - Mark van Wonderen & Yolanda Huntelaar
Foto: Treurtips - Mark van Wonderen & Yolanda Huntelaar

Wat vind jij de mooiste treurtip van Vlaardingen?

Ben jij ook een liefhebber van mooie, lelijke plekken? Wij zijn benieuwd: wat vind jij de beste treurtip van Vlaardingen?

Ook leuk om te lezen:

Wat verdien je als burgemeester van Vlaardingen?

Van de week lieten we je al weten dat er een vacature vrij komt voor burgemeester van Vlaardingen. E...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.