Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet je nog? 5 x ketens die vroeger een winkel in Vaardingen hadden

Door Carin van der Meij 1 maart 2020

In de loop der jaren hebben veel ondernemers geprobeerd een vestiging in Vlaardingen te openen. De één succesvol, de ander iets minder. Wij doken de archieven in op zoek naar ketens die vroeger een shop in onze stad hadden. Herken jij deze nog?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Free Record Shop

Een filiaal van de Free Record Shop in Amersfoort (Beeld: ANP)

Free Record Shop was vroeger dé winkel voor al je video’s, cassettes, cd’s en grammofoonplaten. In Vlaardingen had je een vestiging op het Liesveld. Het is Free Record Shop niet gelukt om succesvol te blijven. In 2014 is de keten failliet verklaard en overgenomen door Boekenvoordeel.

Kijkshop

Foto: ANP

Nog een keten die het niet heeft gehaald in Vlaardingen: Kijkshop. In de winkel stonden veel producten in glazen kasten en moest je een medewerker roepen om iets van dichtbij te kunnen zien.

Niet alleen in onze stad staat na het vertrek van de Kijkshop een groot pand leeg, vorig jaar viel het doek voor het complete bedrijf. Alle filialen in het land gingen dicht. Sinds december 2019 heeft de Kijkshop wel een doorstart gemaakt als webshop.

V&D

Foto: indebuurt Vlaardingen

Vroom en Dreesmann, beter bekend als de V&D, kan natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Jaren heeft dit warenhuis in Vlaardingen gezeten. Eerst in het pand waar nu de HEMA in zit en later werd er zelfs een heel nieuw pand voor uit de grond getrokken. En dat pand staat nu helaas leeg. Hudson’s Bay was, al dan niet in Vlaardingen, de opvolger, maar helaas ook zonder succes.

Bart Smit

Oude vestiging van Bart Smit in Rotterdam (Beeld: ANP)
In december de speelgoedgids doorbladeren, op zoek naar de mooiste en vooral grootste cadeaus. Veel kinderen in Vlaardingen zijn ermee opgegroeid. In onze stad is er inmiddels geen Bart Smit meer, een aantal winkels van de speelgoedketen is omgevormd tot Intertoys.

Didi

Foto: ANP

Vroeger was deze winkel hip and happening. In Vlaardingen sloten de deuren al in 2016 en sinds 20 februari 2020 zijn alle 81 vestigingen dicht. Zonde!

Lees ook:

Wat verdien je als burgemeester van Vlaardingen?

Van de week lieten we je al weten dat er een vacature vrij komt voor burgemeester van Vlaardingen. E...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.