Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4x grote branden in Vlaardingen door de jaren heen

Door Rinske Lichtendahl 12 januari 2020

Vorig jaar woedde er een grote brand aan de Koningin Wilhelminahaven waardoor verschillende bedrijven hun pand verloren. Door de jaren heen heeft Vlaardingen heel wat branden te verduren gehad. En van sommige zijn zelfs foto’s. Wij zetten er vier voor je op een rijtje.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Delta Chemie

In 1963 woedde er een brand bij Delta Chemie aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. Het gevaarlijke van deze brand was dat er veel giftige dampen vrijkwamen. Daardoor liep een groot gebied voor enkele uren gevaar. De wind stond richting Maasland, daar moesten sommige mensen geëvacueerd worden. Vlaardingen zelf werd hierdoor bespaard. Als je goed kijkt zie je op de foto’s dat brandweermannen aan het blussen zijn, zowel op de grond als op het dak. Vijf brandweermannen raakten gewond.

Foto: ANP
Foto: ANP

Lissabon

De Koningin Wilhelminahaven is al vaak de pineut geweest als het om branden gaat. In 1966 stond het pakhuis ‘Lissabon’ hier in de fik. In het pand zat een zakkenhandel gevestigd: er lagen hier ongeveer 750.000 zakken opgeslagen. Het pakhuis brandde volledig uit. En dat terwijl de brandweer veel brandweerlieden en wagens inzette. De verzekering dekte gelukkig wel de schade van het bedrijf.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

Het Delta Hotel

Even een sprong in de tijd, naar 26 mei 2001. Er ontstond op dinsdagochtend rond 02.00 uur een grote brand in het Delta Hotel, terwijl er ongeveer 100 gasten in het hotel verbleven. En het ergste was dat het brandalarm niet afging! Gelukkig wisten alle gasten en het personeel het hotel op tijd te verlaten. De brandweer kreeg de brand rond 07.00 uur onder controle, maar was nog de hele dag bezig met nablussen.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

De Ark

In hetzelfde jaar ontstond er brand in basisschool De Ark.  Op de foto’s is te zien hoe de brandweermannen het vuur blussen. Zijn het geen helden? Door de brand moesten er ook 15 appartementen in de buurt worden ontruimd. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

Lees ook

galg

Dit is de laatste man die opgehangen werd in Vlaardingen

De doodstraf is al jaren niet meer toegestaan in Nederland en dus ook niet in onze stad. Maar ooit w...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.