Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: Gordon bezoekt Vlaardingse Sam van 103

Door Rinske Lichtendahl 11 januari 2020

Sam de Korte is 103 jaar, maar staat nog volop in het leven: hij doet zijn eigen boodschappen en kookt zelf. Om de week gaat hij bij zijn zus op bezoek van 102. In het programma 100 jaar jong zoekt Gordon hem op en neemt een kijkje in zijn leven.

Een nieuw dieet op je 99ste

Sam heeft geen kinderen en heeft nog maar weinig familie over. Toch staat hij nog volop in het leven en doet nog wekelijks zijn boodschappen bij de Albert Heijn op de Loper. Gordon gaat met hem mee en op de vraag: “Eet u altijd zo gezond?” krijgt hij het antwoord: “Sinds een jaar of vier.” Op zijn 99ste besloot Sam dus nog even om het roer om te gooien. Wat hij dan eet tijdens het avondeten? Nou, peulvruchten, kaas, noten en chocola.

Een echte Vlaardinger

Sam is ook een echte Vlaardingen. Hij wordt in 1916 in Vlaardingen geboren. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog trouwt hij met Teddy. Na een huwelijk van bijna 70 jaar overlijdt zij in 2011. Sam vertelt dat hij zijn eigen uitvaart ook al geregeld heeft: “Er is geen mens die weet hoe ik het hebben wil.”

Orgel spelen in de Grote Kerk

Sam’s grote passie is het bespelen van het orgel. In de Tweede Wereldoorlog vervangt hij zelfs de vaste pianist van de Grote Kerk in Vlaardingen. Dat was één van de hoogtepunten voor hem. Daarom gaat hij samen met Gorden terug naar de Grote Kerk om daar weer even op het orgel te spelen.

Je kijkt de aflevering hier terug.

Lees ook

first dates

Terugkijktip: Vlaardinger in First Dates maakt het ongemakkelijk

Op je eerste date beginnen over dat vrouwen niet goed kunnen rijden is misschien niet het állerbeste...

adv.