Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eropuit! 8 x mooie wandelroutes in Vlaardingen en omgeving

Door Rinske Lichtendahl 20 november 2020

Je kunt in Vlaardingen en omgeving ongelofelijk goed de benen strekken. Heb jij zin om een fijne wandeling te maken? Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn, want we hebben acht mooie wandelroutes in onze stad en de regio voor je op een rij gezet.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Vlietlanden

Foto: indebuurt

Dol op natuur? Dan is deze route van Natuurmonumenten een must. Je wandelt door de Vlietlanden, naar Maasland en Schipluiden. In dit gebied kun je veel bijzondere vogels spotten, zoals de blauwborst, lepelaars en weidevogels. En als je geluk hebt spot je zelfs een bruine kiekendief of een buizerd. Je moet wel je goede wandelschoenen aantrekken, want deze route is maar liefst 19,36 km lang. Hier vind je meer informatie over de route.

Door de Broekpolder

herfst vlaardingen
Foto: Arthur Oosterhof

Een mooie wandeling door de Broekpolder is natuurlijk altijd leuk. Met een beetje geluk kom je de Schotse Hooglanders tegen. Het leuke van deze route is dat je alleen maar de paaltjes hoeft te volgen. Relaxed! Hier vind je meer informatie over de route.

Lickebaertroute

View this post on Instagram

Een van de mooiste plekje in (net niet) Maassluis

A post shared by Nathan Okkerse (@nathanokkerse) on

Dit is een route van 11 kilometer en je komt langs een heleboel mooie plekjes. Zoals de historische boerderijen en de koeien in de Zuidbuurt, de Krabbeplas en de Boonerlucht met weidevogels als de kievit en de grutto. Hier vind je meer informatie over de route.

Langs het water in Vlaardingen

Foto: indebuurt

Ook deze route gaat een klein stukje door de Zuidbuurt, maar je loopt meer rond de Krabbeplas. Deze route is ook een stukje minder lang, namelijk 5,7 kilometer. Natuurlijk kun je hem zelf ook net anders maken en over het pad gaan dat op de Krabbeplas ligt. Hier vind je meer informatie over de route.

Stad en groen

Foto: indebuurt

Dit is een leuke combi met stad en groen. Je loopt door Vlaardingen Oost en het centrum, maar ook door het Hof en een stukje door de Broekpolder. De route is 6,5 kilometer lang. Hier vind je meer informatie over de route.

Parken- en Molenroute in Schiedam

Foto: indebuurt Schiedam

Tijdens deze wandelroute van 7,5 kilometer combineer je de binnenstad van Schiedam, prachtige molens én groene parken. Een beetje van alles wat dus! Hier vind je meer informatie over de route.

Door Noord en het Midden-Delfland

Een stuk Beatrixpark, een stuk Midden-Delfland en een stuk Schiedam-Noord! Tijdens deze leuke wandelroute van 9,5 kilometer zie je het allemaal. Je kunt de route ook iets Noordelijker starten, zodat je door een groter stuk Midden-Delfland wandelt. It’s all up to youHier vind je meer informatie over de route.

De Boerenlandpadroute

Ben je toe aan een lekkere lange wandeling? Dan kun je de vorige route ook uitbreiden! Je plakt het Boerenlandpad van 1,8 kilometer eraan vast, en zo heb je een wandelroute van 11,3 kilometer. Let wel op: het Boerenlandpad  is verboden voor honden en gesloten tijdens het broedseizoen (15 maart  tot 15 juni). Hier vind je meer informatie over de route.

Lees ook:

De beschilderde stenen van Anke (65) zwerven door heel Vlaardingen: ‘Ik wil mensen vrolijk maken’

Misschien heb je ze al gespot, misschien nog niet: er liggen prachtig beschilderde stenen langs de V...
de grote pietenpuzzeltocht

Doe mee met De Grote Pietenpuzzeltocht en maak Vlaardingse kinderen blij

Ken je Berenjacht nog? Een speurtocht door Vlaardingen waarbij kinderen op zoek konden gaan naar ted...

Rollen maar: 4 x mooie skeelerroutes in Vlaardingen

We zitten weer veel thuis en daarom is het wel zo lekker om af en toe een frisse neus te halen. Tip:...

6 x dit kun je doen om lokale ondernemers te steunen

Restaurants, kroegen en cafés: de komende weken blijven ze in verband met het coronavirus gesloten. ...
ijzerkoekje

Jammie! Dit zijn de lekkerste streekproducten uit Vlaardingen

Wie het spreekwoord 'Wat van ver komt, is lekker' heeft bedacht, kwam duidelijk niet uit de buurt va...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.