Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x deze horrorsituaties herkent iedereen die rijles had in regio Rotterdam

Door Rinske Lichtendahl 16 mei 2020

Rijles… Er zijn maar weinig mensen die daar plezier in hebben. Met de staart tussen de benen sta je te wachten in het keukenraam totdat de lesauto voor komt rijden. Als je eenmaal instapt en de instructeur wijst de weg richting Rotterdam centrum moet je nog net niet huilen. Wij hebben de vervelendste plekken tijdens je rijles verzameld en op een rijtje gezet. 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Hofplein

Google Maps

We beginnen gelijk met een knaller. Een rotonde met veel te veel rijbanen waar het ontiegelijk druk is, en ook nog eens trams overheen knallen, altijd janken. En vergeet die asociale wegpiraten niet, de mensen die immuun zijn voor een grote blauw L op het dak. Het liefst snijden ze je toeterend af als ze van baan wisselen op de rotonde des hels.

Erasmusbrug

Erasmusbrug
Foto: Plaatjesman

De eerste keer over de Erasmusbrug is geen pretje, de rijbanen zijn ontzettend smal. Je hebt constant het gevoel dat je de vangrail in rijdt of tegen degene aanzit die naast je rijdt. Terwijl jij je goed probeert te concentreren om de auto in het midden van de baan te houden zegt de instructeur nog even achttien keer dat je in je spiegels moet kijken. Wat een eikel is het eigenlijk ook!

Kleinpolderplein

rijles
Foto: ANP

Wij durven gerust te zeggen dat dit het meest chaotische kruispunt van heel het land is. Vanaf de snelweg naar Blijdorp of van Blijdorp naar de Spaanse Polder, wij weten nog steeds niet helemaal hoe het werkt. Je komt met een bloedgang van de snelweg af en opeens sta je voor een stoplicht. En van de borden boven de weg word je ook niet veel wijzer.

Maastunnel

rijles
Foto: ANP

Met 50 kilometer per uur door de Maastunnel is niet zo erg. Maar als je er eenmaal uit bent en de stoplichten staan op rood slaat de paniek toe. Opeens beland je midden in een hellingproef terwijl er ontelbaar veel auto’s om je heen staan.

Rotonde Westzeedijk

rijles
Foto: Google Maps

Als je dan van Rotterdam zuid naar noord rijdt door de Maastunnel kom je uit bij die andere dramatische rotonde. Trams komen van alle kanten en je hebt geen flauw idee waar je heen moet. ‘driekwart’ roept de instructeur, maar welke baan daarvoor nodig is wordt er niet bij gezegd.

Bergweg

Foto: Google Maps

Daar rij je dan op de Bergweg. Om de tien meter een zebrapad, overal overstekende fietsers en trams op de weg. Feest!

A20 tussen Vlaardingen en Maasluis

rijles
Foto: Google Maps

De snelweg tijdens rijles… Invoegen en uitvoegen is altijd spannend de eerste keer, maar niet zo spannend als 130 kilometer per uur rijden. In de buurt van Rotterdam was dit de enige plek waar dat mocht. Tegenwoordig komen leerlingen goed weg, want 130 rijden mag niet meer. Maar de eerste keer op dat gaspedaal drukken en optrekken naar 130 is behoorlijk spannend.

Rotterdam Centraal

Foto: Rotterdam Branding

Last but zeker not least: Rotterdam Centraal. Of je nou bij het oude of het nieuwe station moest rijden, drama! Die gekke tunnelbakken, honderden mensen die oversteken en trams die constant voorbij komen. Respect voor degenen die rijles hebben gehad tijdens de verbouwing, dat moet helemaal een nachtmerrie zijn geweest.

Mailen maar

Heb jij nog plekken waar je trauma’s aan over hebt gehouden? We horen het graag. Mail je suggesties naar [email protected] en wie weet komt er een vervolg!

Lees ook:

Nostalgie! 5 x plekken waar je vroeger uitging

Het voelt als de dag van gisteren, de avond waarop Kathedraal de deuren definitief moest sluiten. To...
treurtips

Vlaardingse Treurtips: Mooi in hun lelijkheid

Vlaardingen wordt genoemd in een nieuwe reisgids van Nederland! Echter, niet in een een doorsnee rei...

9 x dingen die voor een Vlaardingse treinreiziger heel normaal waren

Met de Hoekse Lijn is het treinreizen voor Vlaardingers verleden tijd geworden. Al kun je natuurlijk...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.