Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Vlaardingers zochten in 2019 hulp om te stoppen met roken

Door Rinske Lichtendahl 23 januari 2020

Goede voornemens for the win! Steeds meer rokers zoeken hulp om te stoppen bij de huisarts en goede voornemens blijkt de grootste reden te zijn. Hoe zit dat eigenlijk met de Vlaardingers?

Goede voornemens en stoptober

Steeds meer Nederlanders zoeken hulp met roken. In 2015 waren dat er nog 13 duizend en in 2019 is dat aantal gestegen tot ruim 19 duizend. Vooral in Friesland en Drenthe willen er veel mensen stoppen met roken. De meeste mensen kloppen aan bij hun huisarts in januari (hallo goede voornemens!) en in oktober, oftewel ‘stoptober’.

Bijzonder is dat het aantal rokers per gemeente niet echt lijkt samen te hangen met het aantal mensen dat hulp zoekt om te stoppen. In gemeenten met veel rokers, zoals Groningen en Rotterdam, stappen juist weinig mensen naar de huisarts.

En zo zit het in Vlaardingen

Als we naar Vlaardingen kijken, zien we dat het aantal bij ons gemiddeld is: 13 mensen per 10.000 inwoners zochten vorig jaar hulp om te stoppen met roken. Dat zijn dus 94 rokers. In Schiedam lag dat aantal hoger (20 per 10.000 inwoners) en in Rotterdam juist bizar laag met nog geen 7 per 10.000 inwoners.

Bekijk het ook op de kaart:

Lees ook:

luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit in Vlaardingen is superslecht: dit kun je zelf doen

De luchtkwaliteit in Vlaardingen is de laatste jaren niet om over naar huis te schrijven, zo blijkt ...

Meer over

Gemeente

adv.