Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel autobranden waren er in 2019 in Vlaardingen

Door Rinske Lichtendahl 3 januari 2020

Je wagen in vlammen zien opgaan is de nachtmerrie voor iedere automobilist, toch zijn er elk jaar duizenden mensen de spreekwoordelijke sjaak. De brandweer moest afgelopen jaar meer dan 5.100 keer op pad om een autobezitter letterlijk uit de brand te helpen. Dat is zes procent meer dan in 2018. Ook in Vlaardingen zijn het afgelopen jaar veel autobranden geweest.

De teller voor het aantal autobranden in Vlaardingen in 2019 staat op 24. Dat is  iets minder dan in 2018, toen vlogen 25 auto’s in de fik. Dat blijkt uit data van Alarmeringen.nl. Goed om te weten: branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen en loze meldingen zijn in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Autobranden in Vlaardingen

In de afgelopen jaren zijn flink wat wagens van Vlaardingers in vlammen opgegaan. Om een goed overzicht te krijgen, zetten wij het aantal autobranden in Vlaardingen van de afgelopen vijf jaar op een rij:

  • 2015: 16
  • 2016: 35
  • 2017: 17
  • 2018: 25
  • 2019: 24

Vlaardingen wordt dus al jaren geteisterd door autobranden met het ‘hoogtepunt’ in 2016. En er is vooralsnog geen dader opgepakt.

Meeste autobranden in Amsterdam

Het aantal branden in Vlaardingen is heftig, maar het kan nog erger. De meeste autobranden vonden plaats in grote steden. Met op nummer één Amsterdam (260 autobranden), gevolgd door Den Haag (248) en Rotterdam (215). Ook Tilburgers moesten in 2019 extra oppassen: het aantal autobranden is daar verdubbeld.

Laat je auto goed verzekeren

Hoewel het voor niemand een feestje is, zijn er vast ook in 2020 autobranden. Wat doe je er tegen? Weinig, behalve nadenken over een goede autoverzekering. Misschien denk je dat je auto (en portemonnee) goed beschermd is met een WA-verzekering. Alleen daarbij krijg je volgens Suzan Samson van vergelijkingswebsite Independer bij brand niets terug. “Als je kiest voor een beperkte of volledige cascodekking krijg je in elk geval de dagwaarde terug (afhankelijk van hoe oud je auto is) als je wagen total-loss is. Ook verlies je bij brandschade dan geen schadevrije jaren. En het kost vaak maar een paar euro meer per maand dan een WA-verzekering.” Good to know!

Lees ook:

wegenbelasting

Zoveel betaal je als Vlaardinger meer aan wegenbelasting in 2020

Heb je een auto voor de deur staan? Dan heb je pech, want de wegenbelasting gaat in 2020 omhoog. In ...

adv.