Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je fiets op een brandkraan parkeren?

Door Rinske Lichtendahl 10 oktober 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze keer: mag je eigenlijk wel je fiets op een brandkraan of afsluiter parkeren?

Een watte? Waarschijnlijk ben je vanmorgen al over een stuk of vijf van die brandkranen gelopen, maar heb je het niet eens doorgehad. Geen idee hoe brandkranen en afsluiters eruitzien? Daar schreven we laatst nog een artikel over. In films zie je altijd van die rode kranen, die dan metershoog de lucht in spuiten als er een auto tegenaan knalt. In Nederland doen we niet echt aan die palen, bij ons zitten de brandkranen meestal onder de grond. Maar… Als je daar dan je fiets op parkeert, en de brandweer moet uitgerekend dáár zijn als er brand is – hoe zit dat dan?

Geen bekeuring, wel verwijderd

Goed nieuws: je krijgt geen bekeuring als je je fiets op een brandkraan geparkeerd hebt. Maar de brandweer verplaatst je fiets wel als hij in de weg staat. En wat nou als je fiets vastgeketend staat? Tja dan heb je dikke pech, want dan knipt de brandweer je slot gewoon door. Even opletten dus, als je de volgende keer je fiets zomaar ergens neerzet! 😉

Lees ook:

MAG DAT: op straat lopen met een masker tijdens Halloween?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
bordjes vlaardingen

Aha! Dit is de betekenis achter deze bordjes in Vlaardingen

Het valt niet op, maar als je de bordjes eenmaal spot zie je zo overal. Voornamelijk op muren en pal...

adv.