Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: in coronatijd meer dan drie mensen in je huis ontvangen?

Door Carin van der Meij 18 mei 2020

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van 11 mei meer coronamaatregelen versoepeld. Maar hoe zit dat met bezoek thuis? Zijn de regels veranderd of mag je nog steeds maximaal drie mensen op visite?

Het antwoord is: ja, de regels blijven hetzelfde. Wil je visite ontvangen? Dan mogen er maximaal drie mensen over de vloer komen, uitgezonderd de mensen die in het huis wonen. Ook moet je anderhalve meter afstand houden met je bezoek.

Boete

Kun je een boete krijgen als er teveel mensen op bezoek zijn? Nee, daar wordt niet op gecontroleerd. Wel kan er gehandhaafd worden als er sprake is van overlast, lezen we op de website van de Rijksoverheid.

Buiten afspreken

Als je ergens buiten wilt afspreken, is het een ander verhaal. Aan het aantal personen waarmee je buiten bent, zit geen maximum meer. Je moet er wel rekening mee houden dat er gehandhaafd kan worden als je met drie of meer personen buiten bent, maar geen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Ook als het te druk wordt op bepaalde plekken. Opletten dus als je met een groep wil gaan sporten in de Broekpolder.

Oppassen

De Rijksoverheid raadt oppassen af. Een bezoek van opa en oma is wel toegestaan, maar tijdens het oppassen is het lastig om die afstand te bewaren en daarom wordt het afgeraden.

Meer Mag dat:

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. De maatregel over g...

MAG DAT: in quarantainetijd lopend of fietsend door de McDrive?

Door de coronamaatregelen zijn cafés en restaurants gesloten. Wel is het nog mogelijk om een bestell...

Meer over

Corona Gemeente

adv.