Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Een alarmsysteem installeren in je huis?

Door Rinske Lichtendahl 13 juni 2019

Inbrekers. We willen ze allemaal het liefst buiten de deur houden. Maar hoe doe je dat? Juist: Je zorgt gewoon voor een knijterhard alarm dat afgaat wanneer boeven toch je huis in weten te komen. Wedden dat ze met hun staart tussen de benen wegrennen? Het lijkt een topoplossing, maar mag je dit eigenlijk wel zomaar installeren? Wij zochten het voor  je uit!

Alarmsystemen zijn er in verschillende vormen. Zo heb je alarmen waarbij alleen je telefoon afgaat als er iets aan de hand is en alarmen die zorgen voor hard geloei of opvallend licht wanneer ze beweging registreren. Veel mensen kiezen voor de laatste optie omdat dit ongewenst bezoek meteen afschrikt. Wij vroegen ons af: mag je dit zomaar installeren in je huis?

En het antwoord is…

Het hangt ervan af. Wil jij een alarm dat zorgt dat je telefoon afgaat bij onraad? Dan kun je gewoon je gang gaan. Maar ga je voor een loeiende sirene of opvallende lichtsignalen die de buren ook kunnen horen of zien? Dat betekent dat je omgeving hier last van kan hebben. Daarom moet je in zo’n geval eerst even een omgevingsvergunning aanvragen bij Gemeente Vlaardingen. Voor een alarm in je auto, caravan, eigenlijk alles op wielen, geldt dit overigens weer niet: hier ben je vrij om alarmen in te installeren.

inbreker-inbraak-vlaardingen

Zo veel inbraken werden in Vlaardingen gepleegd in 2018

Elke inbraak is er één te veel, maar toch is het aantal inbraken ten opzichte van 2017 met bijna 20 ...

Meer over

Gemeente

adv.