Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekijk hier hoeveel misdrijven er in jouw wijk gepleegd werden in 2019

Door Rinske Lichtendahl 16 januari 2020

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vormen van misdrijven. Verschrikkelijk, maar helaas gebeurt het dagelijks in ons land en ook in Vlaardingen. Het landelijk aantal is, in vergelijking met 2018, zelfs met vier procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Jarenlang was er een daling in het aantal misdrijven in Nederland, maar hier is nu een einde aan gekomen. Vorig jaar werden ruim – ga er even voor zitten – 800.000 incidenten geregistreerd. Hoewel het aantal misdrijven in Amsterdam licht daalde, waren in steden als Den Haag, Nijmegen, Eindhoven en Breda juist méér inbraken, mishandelingen en andere vormen van misdrijven.

Steeds meer jongeren

Uit het onderzoek van de politie blijkt ook dat het aantal jonge daders flink groeit. Vooral bij online fraude neemt het aantal verdachten onder de 18 jaar toe. Korpschef Erik Akerboom wil hier direct tegen optreden: “De deelname van jongeren aan criminele activiteiten is zorgelijk en gaan we het komende jaar in de gaten houden.”

Misdrijven in Vlaardingen

Vlaardingers zijn regelmatig het slachtoffer van een misdrijf. Hoe vaak? In 2019 werden er 3820 gepleegd, blijkt uit het politieonderzoek. Dit is 70 meer dan in 2018, toen werden er namelijk 3750 misdrijven gepleegd. Toch zien we over het algemeen een daling: in 2012 werden er nog 5183 misdrijven gepleegd in onze stad.

Als we iets dieper in de cijfers duiken, zien we dat Vlaardingers het meest slachtoffers zijn van diefstallen. Vil hieronder jouw wijk in en bekijk het aantal en soort misdrijven bij jou in de buurt:

Lees ook:

autobranden

Zoveel autobranden waren er in 2019 in Vlaardingen

Je wagen in vlammen zien opgaan is de nachtmerrie voor iedere automobilist, toch zijn er elk jaar du...

adv.