Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prijzen van Jumbo en Hoogvliet verschillen per locatie: zo zit het bij supermarkten in Vlaardingen

Door Carin van der Meij 26 februari 2020

Doe jij altijd boodschappen bij de Jumbo of Hoogvliet bij jou om de hoek? Logisch, want je hoeft niet lang met zware tassen te slepen. Toch kan het lonen om naar een ander filiaal te gaan. Deze supermarktketens hanteren namelijk verschillende prijsniveaus.

Dit houdt in dat je bij de ene Jumbo voor een doos Dreft wasmiddel €1,99 betaalt en in een andere vestiging €5,53. Terwijl het product precies hetzelfde is.

Prijsniveaus bij Jumbo, Plus en Hoogvliet

Dat supermarkten als Jumbo werken met verschillende prijsniveaus, was al bekend. Consumentenbond heeft een nieuwe prijspeiling gemaakt, waarbij de prijsniveaus van Jumbo, Plus en Hoogvliet per vestiging opnieuw in kaart zijn gebracht.

Jumbo de goedkoopste supermarkt voor A-merken

Uit dit onderzoek van Consumentenbond blijkt Jumbo – van de dertien grootste supermarktketens – de goedkoopste supermarkt voor A-merken te zijn. Klein addertje onder het gras: de laagste prijzen worden maar in 16% van alle Jumbo-winkels gehanteerd. Wij horen je denken: waarom? Concurrentie! Uit het onderzoek blijkt dat Jumbo’s met veel concurrerende supermarkten in de buurt het goedkoopst zijn, terwijl in gebieden met minder concurrentie – met name Noord-Nederland – de dure filialen zijn. Spar is overigens de duurste supermarkt.

Hoogvliet en Plus

Ook Hoogvliet en Plus maken gebruik van prijsniveaus. Alleen bij Hoogvliet zijn volgens Consumentenbond de prijsverschillen minimaal. Bij Plus verschillen alleen producten van het huismerk in prijs.

Prijsniveaus in Vlaardingen

Hoe zit het in Vlaardingen? De prijsniveaus zijn als volgt ingedeeld: laag, midden, hoog. Hier een overzicht van de filialen van Jumbo en Hoogvliet in Vlaardingen en de bijhorende prijsniveaus:

Jumbo De Loper:  laag/midden

Hoogvliet: laag

We hebben dus veel geluk met onze Jumbo en Hoogvliet in Vlaardingen!

Prijsniveaus in Schiedam

Scheelt het als je voortaan je yoghurt, brood en frisdrank in een supermarkt in Schiedam? Nee! De prijsniveaus zien er daar precies hetzelfde uit:

Jumbo: laag/midden

Plus: laag

adv.