Dit zijn de beste terrassen van Zuid-Holland en Zeeland

Aangeboden door Lipton

't Boothuys | Foto: Lipton

Twee maanden geleden riep Lipton Ice Tea je voor het eerst op om te stemmen op jouw favoriete terras. Van de 1.890 horecazaken die meedoen aan de verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2022’ in de provincie Zuid-Holland is er nu één provinciale winnaar gekozen. Ook in de provincie Zeeland is er een winnaar gekozen. Daar deden zelfs 540 horecazaken mee aan de verkiezing. Wie er als landelijke top drie uit de bus komen, weten we pas na 1 oktober. En jij kunt ervoor zorgen dat jouw persoonlijke favoriet wint door te stemmen!

De terrassen van restaurant ‘t Boothuys in Scheveningen én Pier 7 Zandpaviljoen in Vlissingen zijn uitgeroepen tot de favoriete terrassen van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. De horecagelegenheden winnen daarmee niet alleen 10.000 euro aan investeringsbudget, maar maken daarnaast ook nog eens kans op de nationale titel en de ultieme hoofdprijs van 100.000 euro.

Een grote verrassing

Ondanks dat de zaak van ondernemers Cees Hofland en Miela Habieb erg populair is, kwam het winnen van deze titel en het investeringsbudget van 10.000 euro als een verrassing. “We zijn pas sinds 1 juni begonnen met actievoeren. We hadden dus een flinke achterstand aangezien de campagne op 14 april al begon. Maar met behulp van onze vaste gasten, ons topteam en lieve familie hebben we toch gewonnen. En we zijn nog niet klaar: over twee maanden gaan we natuurlijk voor de nationale titel.” Ze willen het gewonnen bedrag gaan gebruiken voor de zaak. “We hebben helaas flink te lijden gehad onder corona, dus dit kunnen we goed gebruiken. En mochten we de hoofdprijs winnen, dan hebben we ook een spetterend personeelsfeest beloofd.”

Mocht je een binnenkort een uitstapje maken buiten Schiedam en in de buurt van Vlissingen zijn, ga dan eens langs bij Pier 7. Zij zijn namelijk de winnaar van de provincie Zeeland. Niek, Valentijn en Jelle Damen waren overdonderd door de winst: “We zijn in 2016 begonnen met zeecontainers en picknickbanken. In april 2018 was de officiële opening, zoals ons bedrijf er nu uitziet. We hadden al plannen om een terrasoverkapping te laten plaatsen om Pier 7 naar een nog hoger niveau te tillen. Dus de prijs komt goed van pas! De medewerkers hebben een groot aandeel gehad in het behalen van de prijs. Zij hebben de gasten continu op de hoogte gebracht over hoe ze hun stem konden uitbrengen. We hebben het team inmiddels geïnformeerd en zijn super blij. We hebben hen ook een mooie, duurzame party cruise beloofd.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Pier 7 Zandpaviljoen | Foto: Lipton

11.547 aanmeldingen

’t Boothuys en Pier 7 hebben natuurlijk al een hele mooie prijs binnengesleept. Maar dat is nog niet alles, want ze maken ook nog kans op de nationale titel. Dat beide zaken niet als enige stonden te springen om kans te maken op een van de te verdelen geldbedragen, blijkt wel uit de aanmeldingen voor de verkiezing. Er zijn namelijk wel 11.547 (!) horecazaken die meedoen aan de race.

Zo breng jij jouw stem uit

Tot en met 1 juli zijn er al 61.900 stemmen binnengehaald. Dat kunnen er natuurlijk alleen maar meer worden, omdat je nog tot en met 1 september dagelijks kunt stemmen op jouw favoriete terras. Alle deelnemende terrassen doen mee en inhaalslagen kunnen nog gemaakt worden! Na 1 oktober wordt vervolgens de landelijke top drie bekend gemaakt. De top drie wint respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro. 

Stemmen op jouw favoriet doe je via de online stemomgeving, die onder andere te bereiken is door QR-codes op Lipton Ice Tea-flesjes en -verpakkingen. Door dagelijks een stem uit te brengen maak jij kans op een horecavoucher ter waarde van 150 euro. Deze voucher kun je dan weer lekker uitgeven op een van de winnende terrassen in Nederland. Dat is dubbel winnen! Bestel dus snel een verkoelend glas ijsthee op het terras of koop een fles(je) in de supermarkt en stemmen maar!

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Vakantie in Vlaardingen: Waan je in Italië in eigen stad”

Vakantie in Vlaardingen: Waan je in Italië in eigen stad

Ga naar “Zomerterras 2022: alle activiteiten op een rij”

Zomerterras 2022: alle activiteiten op een rij

Zomerterras 2022
Ga naar “De Vlaardingse Zeemeermin: ‘We willen het centrum weer gezellig maken’”

De Vlaardingse Zeemeermin: ‘We willen het centrum weer gezellig maken’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Day opbergkrat € 2,49”

Day opbergkrat € 2,49

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Alle Magnum of Cornetto handijs Diepvries van € 2,75 voor € 2,06”

Alle Magnum of Cornetto handijs Diepvries van € 2,75 voor € 2,06

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Toms schoenen € 34,99”

Toms schoenen € 34,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting”

Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Bag it up! The folding travel bag € 19,99”

Bag it up! The folding travel bag € 19,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Papa-mama Contract Helpende Plus”

Papa-mama Contract Helpende Plus

 • Zonnehuisgroep Vlaardingen – locatie Drieën-Huysen Zuid
 • Parttime
Ga naar “B. Rondleiders/Gastvrouwen Gastheren”

B. Rondleiders/Gastvrouwen Gastheren

 • Stichting Zeillogger Balder
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Zomerterras 2022”

Zomerterras 2022

 • Van 5 aug t/m 21 aug
zomerterras 2021
Ga naar “Vlaardingen 750 jaar”

Vlaardingen 750 jaar

 • Van 1 jan t/m 31 dec
Ga naar “Sinterklaasintocht 2022”

Sinterklaasintocht 2022

 • Winkelcentrum De Loper
 • 12 november 2022
Sinterklaasintocht 2021 in Vlaardingen
Ga naar “Burendag in Vlaardingen”

Burendag in Vlaardingen

 • 24 september 2022
Ga naar “Open Monumentendag in Vlaardingen”

Open Monumentendag in Vlaardingen

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Open Monumentendag 2020