Kay is fysiotherapeut: ‘Veel mensen weten niet dat dít ’s nachts voor klachten zorgt’

Aangeboden door Slaapboulevard Kwakernaat

Kay legt je alles uit over de wervelkolom op het Fysio Event | Foto via Slaapboulevard Kwakernaat
Kay legt je alles uit over de wervelkolom op het Fysio Event | Foto via Slaapboulevard Kwakernaat

Word jij vaak met meer klachten wakker dan dat je gaat slapen? Grote kans dat jouw fysieke ongemakken dan door slecht slapen ontstaan, vertelt fysiotherapeut Kay Woudstra. “Zonde, want het is vaak heel gemakkelijk op te lossen. Daarom kom ik langs bij het Fysio Event van Slaapboulevard Kwakernaat.”

Bij Slaapboulevard Kwakernaat kun je altijd al terecht voor goed slaapadvies, maar op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april wil je zéker langskomen. Je kunt je namelijk aanmelden om dan een gratis consult met Kay te krijgen en een masterclass te volgen die je niet wilt missen.

Niet alleen je werkhouding maar ook je slaaphouding is essentieel

Kay is al 11 jaar fysiotherapeut. “Ik heb me gespecialiseerd in de wervelkolom: dat kan gaan om de nek, schouders, rug en het bekken. De afgelopen 5 jaar ben ik me steeds meer gaan verdiepen in slaapergonomie. Waar veel mensen inmiddels wel weten dat een goede werkhouding achter het bureau belangrijk is, vergeten ze vaak een bezigheid waar je vaak ook 8 uur mee bezig bent: slapen. Als je een verkeerde slaaphouding hebt, kunnen er klachten ontstaan of herstel je simpelweg niet goed.” Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

’s Nachts herstel je

“Slapen is bedoeld om zowel lichamelijk als psychisch goed te herstellen. Als je ’s ochtends wakker wordt met klachten zoals rug- of nekpijn of tintelende handen of als je ’s nachts telkens wakker wordt door bijvoorbeeld onrustige benen, is dat herstellen niet optimaal gelukt. Logisch dat je dan ook moe en prikkelbaar bent. Gelukkig zijn er veel oplossingen om beter te kunnen slapen, maar die zijn per persoon verschillend.”

Stop met concessies doen

Het eerste wat je moet checken, is of je wel een juist matras hebt, vertelt Kay. “Vaak liggen koppels op hetzelfde matras, terwijl ze allebei een heel ander postuur hebben. Dan moet er altijd iemand een concessie doen.” Gelukkig kun je bij Slaapboulevard Kwakernaat uit zoveel matrassen kiezen, dat je altijd wel een geschikt exemplaar vindt. Allebei een ander matras kiezen met een gezamenlijke topper is dan bijvoorbeeld een fijne oplossing.

Lees verder onder de foto’s >

Fabeltjes ontkracht

Dat een hard matras altijd beter is voor je rug, is een fabeltje, legt Kay verder uit. “Ook een duur bed is niet per definitie een goed bed voor jou. En dat je lekker ligt, betekent niet per se dat je ook goed ligt. Het is heel persoonlijk per lichaamstype. Dat gaat niet alleen over gewicht en lengte, maar bijvoorbeeld ook over of je brede schouders of smalle heupen hebt. Ook het kussen is erg belangrijk: dat moet goed aansluiten op het type bed. Alles draait eigenlijk om een neutrale houding waarbij je geen drukpunten voelt, zodat je ontspannen ligt en goed kunt herstellen.”

Een bed moet je zelf ervaren

“Zomaar online een bed bestellen, zou ik zeker niet aanraden. Een bed moet je ervaren. Tijdens het Fysio Event brengen we alle expertises samen. Ik leg als onafhankelijke fysiotherapeut meer uit over het belang van de wervelkolom en luister naar individuele klachten, terwijl de slaapexperts van Slaapboulevard Kwakernaat je alles kunnen vertellen over de verschillende bedden en materialen. Ook dat is namelijk van belang voor goed slapen. Een juiste warmteregulering of bijvoorbeeld anti-allergeen materiaal kan het verschil maken. Daarnaast kijken we natuurlijk naar jouw individuele slaaphouding.”

Buikslapers opgelet

Over slaaphoudingen gesproken: maakt het nog uit of je een rug-, zij- of buikslaper bent? “Zeker”, vertelt Kay. “Op je buik slapen is eigenlijk nooit bevorderlijk voor je lichaamshouding. Je nek is dan altijd gedraaid in een gekke hoek. Veel mensen denken dat je dit niet kunt afleren, maar dat kan zeker en zou ik echt proberen. Vraag het ons gerust als je hier tips voor nodig hebt.”

Kom het zelf ervaren!

Vorig jaar was het Fysio Event al een groot succes. “Er kwam toen bijvoorbeeld een mevrouw langs die veel ongebruikelijke klachten had. Door de diepte in te gaan kwamen we uiteindelijk samen tot een fantastisch bed waar deze mevrouw zó blij mee was, het was echt een eye-opener voor haar en dat is hartstikke mooi.”

Wil jij ook weer uitgerust opstaan? Leer in één keer hoe je beter kunt slapen. Let op: vorig jaar gingen de inschrijvingen voor het gratis event heel hard en er zijn maar een aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in voor 31 maart of 1 april.

Slaapboulevard Kwakernaat

Boonsweg 7, 3274 LH Heinenoord

Nu gesloten

Meer informatie

Slaapboulevard Kwakernaat

Boonsweg 7, 3274 LH Heinenoord

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Tips! 5 x uitjes om te doen met Vaderdag in Vlaardingen”

Tips! 5 x uitjes om te doen met Vaderdag in Vlaardingen

Ga naar “Zwemmen in Vlaardingen en omgeving: hier kan het”

Zwemmen in Vlaardingen en omgeving: hier kan het

zwemmen
Ga naar “Het lijkt wel feest: Dit is er te doen in Vlaardingen dit weekend”

Het lijkt wel feest: Dit is er te doen in Vlaardingen dit weekend

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “katoenen damesbiker van € 15 voor € 10”

katoenen damesbiker van € 15 voor € 10

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49”

Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Wilkinson en Hawaiian Tropic van € 39,98 voor € 19,99”

Wilkinson en Hawaiian Tropic van € 39,98 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Dakraam-rolgordijn € 39,99”

Dakraam-rolgordijn € 39,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Commercieel Medewerker Binnendienst”

Commercieel Medewerker Binnendienst

 • Life Recruitment
 • Fulltime
Life Recruitment

Agenda

Ga naar “Vlaardingen 750 jaar”

Vlaardingen 750 jaar

 • T/m 31 dec
Ga naar “Vlaardingen 750: ExpoCamp Vlaardingen”

Vlaardingen 750: ExpoCamp Vlaardingen

 • T/m 31 aug
Ga naar “Vlaardingen 750: Theatraal Stadsspektakel”

Vlaardingen 750: Theatraal Stadsspektakel

 • Van 27 sep t/m 30 sep
Ga naar “Buitenspeeldag 2023”

Buitenspeeldag 2023

 • 14 juni 2023
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023