Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kamperen in eigen land: 6 x campings rondom Vlaardingen

Door Rinske Lichtendahl 12 augustus 2020

Dit jaar liggen we niet met z’n allen te bakken op de stranden van Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Dat neemt niet weg dat we wel graag even het huis uit willen. Ook daar hoef je niet ver voor te reizen, want deze campings liggen allemaal lekker in de buurt van Vlaardingen.

Let op: ga je op pad, houd je dan aan de regels van het RIVM. Blijf vooral thuis bij klachten!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Buitengoed Ta Fête

Rij vanuit Vlaardingen een stukje naar het noorden en je komt aan op Buitengoed Ta Fête in Midden-Delfland. Op deze micro natuurcamping is er ruimte voor negen plekken, niet super groot maar wel uniek! Denk aan een slaapplekje in de fruitboomgaard, op het eiland, aan de rand van het watertje of bij de moestuin. Dat je de Nederlandse sferen hier optimaal beleeft kun je wel zeggen, want de koeien staan letterlijk te grazen voor je tent!

Kijk hier voor meer info.

Culture Campsite

View this post on Instagram

𝗚𝗟𝗨𝗥𝗘𝗡 𝗕𝗜𝗝 𝗗𝗘 𝗕𝗨𝗥𝗘𝗡 Kom eens langs en neem een kijkje, je bent meer dan welkom! Of swipe door de gallerij voor een digitale impressie. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌙 Vanaf 1 juli kun je eindelijk ook weer overnachten op Culture Campsite. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • Pak een drankje uit de koelkast en ga lekker aan een tafeltje zitten. Er is genoeg ruimte op het terrein om 1,5 meter afstand te houden, daar zorgen wij voor. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • Er is een keukentje aanwezig om af te wassen, je handen te wassen of water te pakken. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • Uiteraard wordt het sanitairblok veelvuldig schoongemaakt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸 𝘍𝘰𝘵𝘰 1: @𝘳𝘦𝘯𝘮𝘪𝘭𝘦𝘴, 𝘧𝘰𝘵𝘰 2: @𝘸𝘦𝘢𝘳𝘦𝘵𝘩𝘦𝘦𝘢𝘳𝘵𝘩, 𝘧𝘰𝘵𝘰 3: 𝘗𝘢𝘴𝘤𝘢𝘭 𝘚𝘤𝘩𝘸𝘢𝘳𝘵𝘻 #icampiamculture #rotterdam #kampeerinspiratie #vakantiegevoel #sfeerbeelden #toeristineigenstad #toeristineigenland #vakantieineigenland #zen #stadsoase #supportyourlocals #duurzaamreizen #campinglife #bijzonderecamping #bijzondereplekjes #1juli #campvibes #buitengeluk #rotterdamcity

A post shared by ᴄᴜʟᴛᴜʀᴇ ᴄᴀᴍᴘsɪᴛᴇ ʀᴏᴛᴛᴇʀᴅᴀᴍ (@culturecampsite) on

Bij kamperen denk je vaak meteen aan een natuurrijke omgeving. Maar wist je dat je ook midden in de stad kunt kamperen? In Rotterdam bijvoorbeeld, bij The Culture Campsite. Logeren op een stadscamping is ideaal als je Rotterdam eens beter wilt leren kennen. En dat niet alleen: je slaapt ook nog eens in bijzondere, architectonische objecten gemaakt van gebruikte materialen. Zo staat er een ‘honeycomb’ op het terrein, kun je slapen in een omgebouwde voersilo (Little Pea) of verblijf je in een omgebouwde vuilcontainer (Trash Inn).

Kijk hier voor meer info. 

De Vreemde Vogel

Is een gewone tent of gewoon hotel niet aan jou besteed? Dan is De Vreemde Vogel misschien iets voor je. Op dit groene park in onze stad staan hele bijzondere huisjes, allemaal in het thema ‘vogel’. Zo kun je logeren in een mega vogelhuisje, een ‘struisvogel’ (camper op een paal), spacemees (raket) of ijzeren vogel (oud vliegtuig). Hoe tof is dat! Het terrein waar de huisjes staan is erg groot en de huisjes staan ver uit elkaar; helemaal coronaproof dus. De Vreemde Vogel is geschikt voor gezinnen; er zijn drie speelplaatsen op het terrein én je kunt een escape room spelen.

Kijk hier voor meer info. 

Camping de Oude Maas

Foto: Recreatiepark De Oude Maas

Een half uurtje in de auto en je bent bij Camping de Oude Maas in Barendrecht. Ze hebben hier ruime plekken voor tenten, caravans en campers. De naam verklapt het al, het leuke aan deze camping is natuurlijk dat het direct aan rivier de Oude Maas ligt. En in de buurt zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden. Leuk!

Kijk hier voor meer info. 

Natuurkampeerterrein De Grutto

Op een voormalig boerenerf in de weilanden van Midden-Delfland vind je Natuurkampeerterrein De Grutto. Wist je dat je hier al sinds 1968 in alle rust kunt kamperen? Het terrein biedt 25 kampeerplaatsen, waarvan vijf voor toercaravans en buscampers. Wel handig om te weten: om hier te kunnen kamperen moet je Nivonlid zijn of een Natuurkampeerkaart (Groene Boekje) hebben van de Groene Koepel. Maar dat boekje kun je ook gewoon scoren op de camping, lekker makkelijk!

Kijk hier voor meer info. 

Delflandhoeve

Dichtbij blijven, maar toch lekker kamperen in de natuur? Ga dan eens naar Delflandhoeve. Het kampeerterrein ligt in het Abtswoudse Bos waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, skeeleren en kanoën. En je bent zo in Delft, dus een combinatie met een stedentripje kan natuurlijk ook!

Kijk hier voor meer info. 

Bekijk ook:

Missen we nog een camping in de buurt waar jij héél graag komt? Je kunt ons een berichtje sturen via [email protected].

Lees ook:

7 x hier in Vlaardingen slaap je in een unieke Airbnb

Heb je er wel eens over nagedacht om een overnachting te boeken in je eigen stad? Nou kun je een moo...
uniek overnachten

7 x op deze unieke plekjes vlakbij Vlaardingen wil je echt eens logeren

De zomer komt eraan! Sla jij dit jaar de vakantie naar het buitenland even over, maar wil je er tóch...
Zomer

Zomer in Vlaardingen: dit moet je weten

Het is weer zomer! Benieuwd naar de leukste plekjes om te verblijven, tofste evenementen en leukste ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.