Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! 5 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt

Door Rinske Lichtendahl 11 september 2019

In Vlaardingen staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Goed nieuws: zaterdag 14 september kan dat wél. Tijdens de Open Monumentendag gaan er tientallen deuren in Vlaardingen voor je open. Wij hebben 5 gebouwen waar je dit weekend binnen kunt kijken, voor je op een rij gezet.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Villa Ijzermans

 villa ijzermans

Heb jij hier ook altijd al eens binnen willen kijken? Dit is je kans! Je krijgt een rondleiding door het pand en komt er alles over te weten. In de tuin is er een minimarkt en kun je genieten van zangoptredens. Genoeg leuks dus om een kijkje te nemen! Op de eerste verdieping wordt om 14.30 de winnaar bekend gemaakt van de Open Monumentendag fotowedstrijd. Je kunt hier ook alle inzendingen bewonderen!

Adres: Schiedamseweg 53
Openingstijden: van 11.00 tot 16.00 uur

Boerderij Zonnehoeve

Posted by Boerderij Zonnehoeve on Saturday, 23 April 2016

 

Al vanaf de 12e eeuw stond hier een boerderij. Dit is daarom één van de oudste boerderijlocaties uit de regio die nog steeds bewoond is. In 2015 is de stal omgebouwd tot een agrarisch museum met aandacht voor deze boerderij, maar ook voor de omliggende polders. Op Open Monumentendag kan je de boerderij dus bezoeken en er is genoeg te doen: Oudhollandse spelletjes, koeien melken en boter maken bijvoorbeeld. Om echt in de sfeer te komen kun je om 13.30 en 14.30 uur een workshop country line dance volgen. En dit alles kun je doen onder het genot van een lekker drankje en een pannenkoek!

Adres: Trekkade 24
Openingstijden: Van 10.00 tot 16.00 uur

De Grote Kerk

Open monumentendag Vlaardingen grote kerk

Eigenlijk kun je dit alleen doen met speciale gelegenheden: de toren van de Grote Kerk beklimmen. Onderweg kom je alles te weten over de klokken en de geschiedenis van de kerk en van Vlaardingen.

Adres: Markt 63
Openingstijden: de tours vinden plaats om 13.00, 14.00 en 15.00 uur

De Watertoren

Open monumentendag Vlaardingen watertoren

Oké, tegenwoordig kun je hier ook gewoon lekker eten en zelfs overnachten, maar op Open Monumentendag krijg je een rondleiding door het gebouw! En vervolgens kun je van een prachtig uitzicht over Vlaardingen genieten!

Adres: Van Linden van den Heuvellweg 2b
Openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur

De Molen

Open monumentendag molen vlaardingen

De Vlaardingse molen komt uit de 18e eeuw en kreeg in 1954 de naam Aeolus, vernoemd naar de Romeinse God van de wind. Zaterdag 14 september kun je een rondleiding krijgen door het monumentale pand. Het thema van de dag is ‘Moulin Rouge’! Dat belooft wat! Het volledige programma van Open Monumentendag Vlaardingen vind je hier.

Adres: Kortedijk 14
Openingstijden: van 10.00 tot 15.00 uur

Ook leuk om te doen in Vlaardingen dit weekend:

Flardinga Viert

Uittip: een middeleeuws feest tijdens Flardinga Viert!

Vorig jaar was het 1000 jaar geleden dat de Slag bij Vlaardingen werd gewonnen. Daarom is het dit ja...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.