Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duinrell, Blijdorp en meer: 5 x deze amusementsparken in de regio zijn weer open

Door Rinske Lichtendahl 28 mei 2020

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen was het de afgelopen maanden best een beetje afzien. Maar er is goed nieuws: veel amusementsparken in de regio gaan binnenkort weer (voorzichtig) open, of zijn zelfs al even open. Het bezoekje zal er wel iets anders aan toe gaan dan normaal. We zetten een aantal dagjes uit in de regio voor je op een rij:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Duinrell

Foto: ANP

Pretpark Duinrell in Wassenaar is sinds kort weer open. Natuurlijk gelden alle regels van het RIVM tijdens je bezoek. Verder neemt het pretpark maatregelen om de drukte te beperken. Zo kun je alleen van te voren online tickets kopen voor een bepaalde dag. Duinrell hanteert een maximaal aantal bezoekers. In het park gelden looproutes, bij sommige attracties moet je wachten in de daarvoor aangegeven vakken.

Ook kun je weer naar het Tikibad toe. Om de drukte te beperken mag je maximaal twee uur in het Tikibad blijven. Verder is de bandenglijbaan dicht, en kunnen ook de douches en lockers niet gebruikt worden. Hier lees je meer.

Diergaarde Blijdorp

Foto: ANP

Sinds woensdag 20 mei is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam weer open voor abonnementhouders. Vanaf 1 juni openen de deuren ook weer voor mensen zonder abonnement. De dierentuin werkt met tijdsloten en je kunt alleen langskomen als je gereserveerd hebt. De belangrijkste regel: houdt ‘1 gorilla’ (1.5 meter) afstand. Verder behoor je speciaal uitgezette looprichtingen en -routes te volgen. Bijna alle dieren zijn te zien, maar soms wel van een grotere afstand dan dat je gewend bent. Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Amazonica en Krokodillenrivier zijn geopend. Een paar binnenverblijven zijn wel dicht, zoals Taman Indah en het binnenverblijf van de gorilla’s.

Lees hier de rest van de regels:

Da’s effe anders! Zo ziet een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp er nu uit (foto’s)

Blijdorp is weer open! Vanaf 20 mei voor abonnementhouders en vanaf 1 juni kan iedereen een kaartje ...

Drievliet

Foto: ANP

Een dagje Drievliet, wie wil dat nou niet. Voor iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt is er goed nieuws: de poorten van het pretpark openen op 1 juni weer. In de maand juni is Drievliet alleen nog in de weekeinden open. Vanaf 1 juli kun je er ook weer doordeweeks terecht. Kaartjes koop je via de site van Drievliet, waar je een dag en tijdslot boekt. Het pretpark heeft eenrichtingsverkeer ingesteld in het park en meldt dat attracties die een veiligheidsrisico vormen, gesloten zijn. Om welke attracties het precies gaat is op dit moment niet bekend.

Madurodam

Foto: Madurodam

Gekleurde markeringen op de looppaden, desinfectiepunten en bezoek volgens een tijdslot: op deze manier werkt Madurodam de komende tijd. Het miniatuurpark is sinds kort weer open en heeft op dit moment zelfs een bijzondere tentoonstelling met een levensgroot Dakota-vliegtuig: The Flying Dutchman. Kinderen tot en met 6 jaar mogen doordeweeks gratis naar binnen, tot en met 3 juli. Hier lees je meer.

Plaswijckpark

Foto: Plaswijckpark

Sinds 26 mei is Waterspeeltuin Plaswijckpark in Rotterdam weer geopend. Om een veilig uitje te garanderen, zijn er verschillende maatregelen getroffen in het park. Zo is de apenspeeltuin gesloten, de horeca alleen geopend voor afhalen en op sommige wandelpaden uitsluitend eenrichtingsverkeer toegestaan. Ook moet je voor je bezoekje reserveren (óók als abonnementhouder), want de waterspeeltuin werkt met een maximaal aantal bezoekers. De complete lijst met maatregelen is hier terug te vinden.

Lees ook:

Yes! We krijgen tóch nog een foodtruck festival in Vlaardingen

Nadat TOOST, net als alle andere evenementen dan echt werd afgelast betekende dat een zomer zonder f...

Da’s effe anders! Zo ziet een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp er nu uit (foto’s)

Blijdorp is weer open! Vanaf 20 mei voor abonnementhouders en vanaf 1 juni kan iedereen een kaartje ...

Vier ringstaartmaki’s geboren in Diergaarde Blijdorp (en ja: er zijn beelden van!)

Nieuws om vrolijk van te worden: in Diergaarde Blijdorp zijn afgelopen week maar liefst vier ringsta...

Stijlvol en superschattig: deze pinguïns in Blijdorp spetteren erop los

Niet kunnen zwemmen omdat de zwembaden gesloten zijn: daar hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.