Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe je ook mee? Maak kinderen in Vlaardingen blij met #berenjacht

Door Rinske Lichtendahl 27 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij ook een beer voor je raam in Vlaardingen? Stuur ons dan een foto, of tag ons via Facebook of Instagram

Deze vrolijke actie vinden wij leuk! Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank wordt een wandeling uitdagend voor kinderen. Als ouder kun je dan ook meteen even de benen strekken.

De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Het is trouwens wel de bedoeling dat je in je eigen omgeving blijft met de berenjacht. Hierbij dus geen Pokémon-taferelen, waarbij mensen door het land trekken op zoek naar punten. Dat is niet de opzet.

Meedoen?

Het is niet meer mogelijk om je officieel aan te melden via het formulier, maar je kunt natuurlijk gewoon een beer voor je raam zetten. Je kunt in deze Facebookgroep laten weten waar de beer te vinden is. In dit overzicht staan alle aangemelde beren waar kinderen naar kunnen zoeken. Op berenjacht!

Let op! Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Houdt 1,5 meter afstand en ga niet naar buiten als je klachten hebt.

Hoi allemaal, komen jullie ook naar mij zwaaien? Ik woon in Vlaardingen

Posted by Jessica T Hart on Wednesday, 25 March 2020

Vlaardingen, Indische buurt! De lievelingsbeer van onze dochter

Posted by Leonie van den Burg on Thursday, 26 March 2020

Lees ook:

joke

Vlaardingse Joke gaat viral met haar orgelliedjes

Grote kans dat je Joke Meijer (70), ofwel 'orgeljoke', de afgelopen dagen voorbij hebt zien komen. O...

Lees ook:

steunen ondernemers

5 x dit kun je doen om Vlaardingse ondernemers te steunen

Van restaurants, cafés en sportclubs: voorlopig blijven ze in verband met het coronavirus gesloten. ...

Meer over

Corona Doen

adv.