5 x leuk om te doen tijdens de Brandersfeesten Schiedam 2019

Door Rinske Lichtendahl 18 september 2019

Normaal willen we niet dood gevonden worden in Schiedam, maar voor de Brandersfeesten maken we een uitzondering 😉 . Het weekend van 27 september tot 29 september is het weer zover. En dat is toch altijd wel weer een erg leuk feestje! Er is dan namelijk héél veel te doen in Schiedam. Wij zetten 5 leuke dingen om te doen tijdens dit weekend voor je op rij.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

De openingsshow van de Brandersfeesten Schiedam 2019

Posted by Brandersfeesten Schiedam on Sunday, 14 October 2018

 

Vrijdagavond 27 september om 20.00 uur is de openingsshow van de Brandersfeesten op het Land van Belofte. De burgemeester opent het feest en de rest van de avond is het één en al feest met feestband The Party Criminals.

Overal live muziek in de stad

Posted by Café Sjiek Schiedam on Saturday, 24 September 2016

 

De meeste Vlaardingers komen in de wat latere uurtjes naar de Jeneverstad om in de vroege uurtjes weer naar huis te gaan. Een populaire plek waar het ieder jaar enorm druk is, is café Sjiek. Daarom moet je nu voor de vrijdagavond en zaterdagavond een kaartje kopen om binnen te komen. En: het is al uitverkocht. Maar niet getreurd, er zijn genoeg andere leuke cafés tijdens de Brandersfeesten waar je lekker mee kunt zingen en je heupjes los kunt gooien.

Foodtrucks + Salsa = Fiesta

🤩NIEUW🤩 Striktly salsa en bachata & TOOST festival brengen samen het #Caribischeplein naar de Brandersfeesten Schiedam…

Posted by Brandersfeesten Schiedam on Tuesday, 13 August 2019

 

Hier worden we blij van! Zaterdag 28 september en zondag 29 september staat het Kloosterplein namelijk vol met foodtrucks waar je comfort food en gezond fingerfood kunt halen. Alsof dat nog niet genoeg is, is het plein helemaal in exotische sferen. Je kunt zelfs Salsa & Bachata workshops volgen en demo’s bekijken. Trek je dansschoenen maar aan!

Op zaterdag 28 september van 11.00 tot 01.00 uur en op zondag 29 september van 12.00 tot 21.00 uur.

Jenever in de Jeneverstad

Het echte branders gevoel, kun je beleven bij het JeneverMuseum. Beleef de historie, het heden en de toekomst van…

Posted by Brandersfeesten Schiedam on Friday, 28 September 2018

 

Ook overdag is er genoeg te doen tijdens de Brandersfeesten. Op de drie locaties van het Jenevermuseum is er tijdens de Brandersfeesten van alles te doen. Op zaterdag én zondag tussen 11.00 en 17.00 uur zijn ze open.

Branderij de Gekroonde Brandersketel

De toegang tot de branderij is tijdens de Brandersfeesten gratis! Hier krijg je uitgelegd hoe echte Schiedamse moutwijnjenever wordt gemaakt. Ook kan je het verschil proeven tussen gin, moutwijnjenever en moutwijn.

Museummolen de Walvisch

Heb je een museumkaart of Rotterdampas? Dan is de toegang gratis. Anders ontvang je dit weekend 50% korting op de entree en kost een kaartje maar 3,75 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen wel gratis naar binnen. Bij de museummolen kun je een audiotour doen over de Schiedamse geschiedenis.

Jenevermuseum

Ook toegang tot het Jenevermuseum is gratis als je een museumkaart of Rotterdampas hebt. Anders ontvang je dit weekend hierop ook 50% korting en kost een kaartje 6,25 euro.

Vuurwerkshow

Zoals jullie weten sluiten we elk jaar de Brandersfeesten knallend af! Vanavond om 21.00 uur start er een schitterende vuurwerkshow zoals jullie gewend zijn. Ben jij er ook bij?

Posted by Brandersfeesten Schiedam on Sunday, 24 September 2017

 

Om de Brandersfeesten op een knallende manier af te sluiten, is er op zondagavond 29 september om 21.00 een vuurwerkshow vanaf het dak van Theater aan de Schie. Als je geluk hebt kun je deze misschien ook wel vanuit Vlaardingen zien 😉

Het volledige programma vind je hier.

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.