Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lala uit Roemenië is pas 1 jaar en zoekt een rustig thuis

Door Rinske Lichtendahl 28 juni 2020

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijn thuis krijgt. Deze week zetten we Lala in de schijnwerpers. Help jij deze lieverd aan een thuis?

“Lala is een prachtige kruising die nog het meest op een hertje lijkt. Ze wordt in september 2 jaar oud en ze is op zoek naar een fijn huisje in een rustig dorp op het platteland. Een andere sociale en qua karakter stabiele hondenbroer of -zus wil ze heel graag. Ze speelt namelijk heel graag met honden en ze kan wel wat steun gebruiken. Ze vindt het ook heerlijk om achter een bal of knuffelbeest aan te rennen. Ook vind ze het heerlijk om in het water een potje te pootjebaden of te snorkelen. Het is een superlieve en grappige hond.”

Een Roemeense achtergrond

“Lala was 5 maanden toen ze van Roemenië naar Nederland kwam en werd geadopteerd. Haar Roemeense achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ze niet optimaal gesocialiseerd is en dat maakt het voor haar lastig in een grote stad. Voor een hond als Lala is dat erg onvoorspelbaar en te onrustig. Ze is bij ons afgestaan omdat haar baasjes midden in de stad woonden en er na een jaar nog geen verbetering was: ze bleef het eng vinden in de drukte. Maar, gingen ze met haar naar park dan verdwenen haar zorgen als sneeuw voor de zon en speelde ze graag met andere honden. Alleen de vreemde mensen die in dat park lopen vond Lala nog wel eng: daar moest dus naar geblaft worden.”

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Een lieve rommelmaker

“Lala kan ongeveer 3 uurtjes alleen thuis zijn en bij de vorige baasjes voelde ze zich dan het veiligst in de slaapkamer. Ze kroop dan onder het bed of de deken. Het was niet zo’n succes om haar in de woonkamer achter te laten: ze gooit dan de planten om, haalt dingen van de muur en leest de boeken uit de kast. Ze sloopt niets, maar ze maakt er meer een rommeltje van. In de slaapkamer reorganiseert ze alleen de kleding die los in de kamer ligt. Daarom denken we dat het voor haar enorm zal schelen als ze met een andere hond samen is. Een bench is in haar geval geen uitkomst, want daarvan raakt ze in paniek.”

Op zoek naar een rustig huisje

“Het heeft helaas geen zin om te reageren op Lala als je in een drukke stad woont en/of geen andere sociale hond hebt. We zijn er van overtuigd dat het voor Lala het beste is als ze op een rustige plek kan wonen en de steun van een andere hond heeft. Haar nieuwe baasjes zijn geduldig en hebben het liefst eerder een niet goed gesocialiseerde hond gehad. Ze snappen volledig dat ze bepaalde dingen altijd eng zal blijven vinden en houden daar veel rekening mee. Een huishouden van Jan Steen met veel aanloop is niet wat ze zoekt. Heb jij de ideale situatie voor onze lieve Lala? Dan horen wij het heel graag!

Kennismaken met deze hond?

“Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. Stuur ons een mailtje met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer), informatie over de gezinssamenstelling, woon- en werksituatie en eventuele andere huisdieren. Mailen kan naar [email protected]. Informatie over de adoptietarieven vind je via de website.

Lees ook:

4 tips om de buxusrups uit je tuin te weren: ‘Gif is niet de oplossing’

De buxusrups is weer uit zijn ‘donkere hol’ gekropen. Een kleine opfriscursus voor Vlaardingers die ...

De Vierdaagse lopen rond Vlaardingen: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...

De favorieten van redacteur Frans: ‘Als mijn vrienden en ik gaan borrelen doen we dat hier’

Hoi! Mijn naam is Frans van der Vlis, ik ben 21 jaar, studeer journalistiek in Utrecht en de komende...

Meer over

Dieren

adv.