Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze kroelkont heet Lady en zoekt haar rots in de branding

Door Rinske Lichtendahl 22 maart 2020

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijn thuis krijgt. Deze week zetten we Lady in de schijnwerpers. Help jij deze lieverd aan een thuis?

2 jaar oude kroelkont

“Deze mooie meid heet Lady en ze is 2 jaar oud. Ze is een heerlijke kroelkont en speelt graag samen met jou met haar speelgoed. Maar ook als je niet mee wil doen vermaakt ze zich er prima zelf mee. Ze is in huis erg rustig en een enorme slaapkop. Lady is een mooi weer wandelaar, als het regent wil ze veel liever binnenblijven. Ze is op zoek naar een eigen maatje, haar eigen baasje (of baasjes natuurlijk) waar ze een heerlijk rustig leven mee kan leiden.”

Rots in de branding

“Het meest ideaal is dan ook een persoon die van nature rustig is en wat meer op zichzelf is qua sociale activiteiten. Dat klinkt misschien wat gek maar Lady is vrij onzeker en houdt niet van veel drukte om zich heen. Ze vindt het bijvoorbeeld spannend als er mensen achter haar lopen. Midden in het centrum wonen staat daarom niet erg hoog op haar verlanglijstje. Haar nieuwe baasje is iemand waar ze steun aan heeft en die haar ‘rots in de branding’ wil zijn. Lady is gewend aan traplopen en kan mee in de auto. Ze vindt sommige honden best leuk, en als ze er niets van wil weten dan negeert ze ze gewoon, maar als honden naar haar uitvallen reageert ze daar wel op. Een stabiele vriendelijke reu in huis zou mogelijk een optie zijn om mee samen te wonen.”

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Met kleine stapjes

“In het asiel is ze enorm gestrest en daarom zijn we heel blij dat ze bij 1 van onze vrijwilligsters mag logeren tot ze een nieuw baasje heeft. Op die manier is ook precies bekend hoe ze zich in huis en op straat gedraagt. Bij haar vorige eigenaren kon Lady niet goed alleen thuis zijn. In haar gastgezin is begonnen dit heel rustig met kleine stapjes op te bouwen en dat gaat tot nu toe goed. Het verschil zit hem er mogelijk in dat ze nu in een 1 persoons huishouden logeert en uit een heel druk gezin kwam en ze veel stress had door alle drukte in huis. In een nieuwe omgeving zal dit weer vanaf 0 moeten worden opgebouwd en dat kost tijd. Haar nieuwe baasje werkt bij voorkeur niet (meer) of kan haar meenemen. In het geval van meenemen ligt het er natuurlijk aan wat voor soort werkomgeving het is. In haar nieuwe huis zijn geen andere kleine dieren (vogels, knagers, katten) aanwezig.”

Allergisch voor brandnetels

“Lady kampte al sinds jongs af aan met huidklachten en het was onduidelijk waar dat vandaan kwam. Ze kreeg daarom hypoallergene voeding en medicatie en 1 van de redenen dat ze bij ons is afgestaan is dat haar eigenaren dit te duur vonden. We hebben via een bloedonderzoek laten uitzoeken waar ze precies allergisch voor is en dat blijkt voor brandnetels te zijn. Omdat het geen doen is om levenslang brandnetels te ontwijken zijn we gestart met desensibilisatie. Dit betekent dat ze een aantal maanden lang regelmatig een injectie krijgt en daardoor wordt ze (hopelijk) minder gevoelig, en misschien wel helemaal ongevoelig voor brandnetels. In het gunstigste geval heeft ze dan geen medicatie meer nodig. Deze behandeling kan gewoon worden doorgezet bij een nieuw baasje en dit is al volledig door ons betaald. Bij sommige honden is het nodig om na de behandeling (wat zo’n 6-9 maanden in beslag kan nemen) alsnog elke maand een injectie te geven omdat de allergie anders mogelijk terug kan keren. De kosten hiervan zijn wel voor rekening van de nieuwe baasjes. De verwachting is dat dit niet nodig is omdat ze slechts voor 1 ding allergisch is. ”

Kennismaken

Denk je na het lezen van bovenstaand dat Lady best wel eens jouw nieuwe huisgenootje zou kunnen worden? Een maatje voor het leven? Dan horen wij het graag! Stuur ons een mailtje met informatie over je woon- werksituatie via [email protected]. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen.

Lees ook:

dierenasiel

Annette helpt dieren aan een nieuw baasje: ‘Blinde Becky woont nu in Groningen’

Annette Hermes werkt al jaren bij het Dierenopvangcentrum in Vlaardingen, eerst als vrijwilliger en ...


Meer over Dierenopvangcentrum Vlaardingen ontdekken?

Dierenopvangcentrum Vlaardingen

dierenopvang

Gesloten13:00 - 16:00

Koggehaven 16, Vlaardingen

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.