Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Asieldier van de week: Carlos is een gezellige kerel en paradeert het liefst lekker in de buitenlucht

Door Rinske Lichtendahl 29 november 2020

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijn thuis krijgt. Deze week zetten we Carlos in de schijnwerpers. Help jij deze lieverd aan een thuis?

“Stel je eens voor: een gezellig stal met paarden, schapen of koeien, een heerlijke weide en een leuke woning in een rustige omgeving. Mét hele lieve mensen als bewoners. Carlos heeft een heerlijk plekje in het stro uitgezocht en zit zichzelf voldaan te wassen, nadat hij is uitgerust van de muizenjacht. Hij neust even met de stalpoes en kijkt even of er iemand thuis is en meldt zich voor een kroelbeurt. Daarna gaat hij gauw weer op avontuur, lekker naar buiten. Kortom, een droomplek! Dat gunnen we onze knappe Carlos enorm.”

Heel graag buiten

“Hij is zijn leven lang al een zelfstandige kater die graag de wijde wereld verkent. Zijn geschiedenis begint voor zover wij weten in een andere opvang. Vanuit daar werd hij jaren geleden herplaatst. Carlos struinde heel de buurt af en had her en der zijn adresjes waar hij langsging voor eten en een aai (als hij daar zin in had). Hij kwam zo weinig thuis dat zijn eigenaren hem hadden herplaatst bij iemand anders. Daar gebeurde eigenlijk hetzelfde, hij was er zelden en kwam het laatste jaar helemaal niet meer thuis. Vier jaar geleden kwam hij aanlopen bij lieve mensen die hem samen met meerdere buurtbewoners voerden. Ze verzorgden hem en hij mocht ook binnenkomen als hij dat wilde. Dat deed hij soms maar hij bleef nooit lang. Het is een kat die gewoon heel graag buiten is.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Een enorm gezellige kerel

“Nu is Carlos 13 jaar en is hij bij ons terechtgekomen. Wij hebben hem leren kennen als een enorm gezellige kerel, die eigenlijk altijd wel in is voor een knuffel en een kletspraatje. Het is echt een lieverd en hij vindt het ook gezellig dat één van de asielpoezen hem steeds kopjes komt geven. Hij heeft de buitenren van zijn asielverblijf uitgekozen als favoriete plek en hij wacht daar op zijn eigen definitieve droomhuis. Een geweldig plek waar alles is wat hij nodig heeft en waar hij tot zijn dood kan blijven. Heb jij die voor hem? Laat het ons dan weten!”

Kennismaken en adoptie

“We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl. telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: [email protected]. Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via de website.”

Lees ook:

Aww! Toetie zit voor de derde keer in het asiel en zoekt nu een huisje waar ze oud mag worden

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie willen...

Snel bij zijn! Bij deze winkel krijgen Vlaardingers tot 80% korting op merkkleding

Een T-shirt van Michael Kors gematcht met een broek van Diesel en schoenen van Karl Lagerfeld… Dat i...

Marcus ging in quarantaine in Taiwan om te werken op een festival: ‘Het was vreemd en vet tegelijk’

De meeste Vlaardingers zitten in de gedeeltelijke lockdown. Veel thuis en niet op vakantie. Marcus H...

Het pand van Coisas & Loisas staat te koop: dit gaat er gebeuren

Coisas & Loisas zit al vijf jaar op een prachtige plek in onze stad en je kunt er heerlijk Portugees...

Winter is coming: 9 x Vlaardingse huizen op Funda met een open haard

Het wordt steeds donkerder buiten en met de dag  kouder. Hoe heerlijk is het dan om aan het einde va...


Meer over Dierenopvangcentrum Vlaardingen ontdekken?

Dierenopvangcentrum Vlaardingen

dierenopvang

Vandaag gesloten

Koggehaven 16, Vlaardingen

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.